Amanida tèbia de bolets, gambes i pernil d'ànec

Les receptes de la popular blocaire Dolorss Mateu

Redacció
18 de novembre del 2014
Actualitzat el 19 de novembre a les 17:37h
576_14163255091._AmanidaTbia
576_14163255091._AmanidaTbia
Les amanides són plats de tot l’any, simplement les hem d’adaptar als productes estacionals.

Us heu plantejat servir amanida, amb petites quantitats, en un aperitiu? 
 
Ingredients per a 4 persones:
Amanida de brots tendres
250 gr. de bolets petits envasats
12 talls de pernil d'ànec
16 gambes grans pelades
1 all
uns pinyons
 
Per a la vinagreta:
1  c/p  plena  de mostassa a l'antiga
2  c/s  de vinagre de xerès
6  c/s  d'oli d'oliva verge extra
sal, pebre negre
 
Preparació:
 
Torrar en una paella amb unes gotes d'oli, els pinyons. Reservar.
Escórrer bé els bolets i saltar-los amb una mica d'oli i l'all picat durant uns 4-5 minuts. Salpebrar. Reservar.
Daurar les gambes pelades en una mica d'oli i un pessic de sal. Reservar.
 
Per a la vinagreta: barrejar en un recipient la mostassa, el vinagre, la sal i el pebre, batre amb una forquilla o unes varetes, afegir a poc a poc l'oli i continuar batent fins emulsionar la salsa.
 
Muntar el plat: posant al centre bolets reservats, sobre fulles trossejades de brots tendres, després les gambes i els talls de pernil. Repartir  la vinagreta i afegir uns pinyons.
 
NOTA: La varietat de bolets la que us agradi; venen envasats uns  de petits que són ideals per a aquest tipus d'amanides.
** Són plats individuals,  corresponen 3 talls de pernil d'ànec i 4 gambes per persona, evidentment es pot variar.
** c/p = cullerada de postres
** c/s = cullerada sopera
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.
 

Foto: Dolors Mateu


Recepta del Blog de cuina de la dolorss  http://blogdecuina.blogspot.com.es/