L'apunyalador nazi de Lleida, un «perill extrem» a la presó

La direcció del centre decideix ampliar el seu aïllament tres mesos

Redacció
18 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:12h
Ruiz Vidal ha apallisat dos interns a la presó
Ruiz Vidal ha apallisat dos interns a la presó | T.Alcántara

El jove neonazi que va apunyalar cinc vianants a la ciutat de Lleida amb un ganivet a finals de setembre viurà a la cel·la d'aïllament de la presó de Lleida almenys tres mesos més després que la direcció del centre hagi considerat la seva actitud extremament perillosa.

Alejandro Ruiz Vidal ha protagonitzat nombrosos conflictes des que va entrar a la presó, el 26 de setembre. En pocs dies, el jove s'ha guanyat l'enemistat de bona part dels interns del mòdul 4, on se'l va posar en un primer moment. Les seves sortides de to i la demostració sense complexes de la seva ideologia nazi l'han apartat de la resta de presos, a qui menysté i ha arribat a agredir. De fet, els motius de l'aïllament venen precisament per l'agressió a dos d'ells en pocs dies de diferència.

La primera agressió va ser motivada per un suposat robatori de les sabatilles i samarretes de Ruiz Vidal. La segona, més greu, va derivar-se d'una discussió per 20 euros de l'apunyalador amb un intern de nacionalitat xinesa. Ruiz Vidal li va clavar una pallissa brutal que va obligar a portar l'intern a l'Hospital Arnau de Vilanova. Arran d'això, la Junta de Tractament del centre va decidir aïllar-lo per la seva violència i poca capacitat d'adaptació. Ara li han ampliat el temps d'acord amb el reglament penitenciari.

Al jove neonazi se l'imputa per cinc delictes d'homicidi en grau de temptativa.