Un assaig sobre l'era digital s'endú el premi Vallverdú

Carlos Ruiz Caballero reflexiona sobre els perills de les noves tecnologies amb "La digitalització de l'altre"

ACN
14 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:19h
Els guanyadors i els finalistes avui a Lleida
Els guanyadors i els finalistes avui a Lleida | Xavier Lozano

El Jurat dels Premis Literaris de Lleida ha fet públic el veredicte dels guardons que s'entregaran aquesta nit a la capital del Segrià. D'una banda, el 31è premi d'assaig Josep Vallverdú se l'ha emportat l'escriptor canari Carlos Ruiz Caballero, pel seu assaig 'La digitalització de l'altre', una reflexió sobre els perills de les noves tecnologies i la pèrdua de la privacitat a l'actual era digital. De l'altra, la poeta de Llorenç del Penedès Nati Soler Alcaide s'ha endut el 19è premi de poesia Màrius Torres pel seu poemari 'La lentitud del ramat'. El jurat ha reconegut també com a finalista el poemari 'Epifanies' de Reinhold Kluge. Aquest any s'han presentat 67 originals als dos premis.

Dels treballs presentat, la majoria, 48, optaven al 19è Premi de poesia Màrius Torres, amb una dotació de 6.000 euros, i 19 originals al 31è Premi d'assaig Josep Vallverdú, amb una dotació de 9.000 euros. Aquest vespre es lliuraran els guardons convocats per l'Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs en un acte a l'Auditori Enric Granados.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat l'aportació que fa la ciutat a la literatura del país. De fet, la procedència dels treballs presentats és diversa i d'àmplia representació territorial: Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Illes Balears, País Valencià, i fins i tot un original procedent de Madrid.