Ros presenta la nova ronda verda per a ciclistes al costat del Segre

El nou POUM contempla més sòl industrial i un impuls al Centre Històric

Redacció
13 de novembre del 2014
Actualitzat a les 2:05h
Ros presenta el POUM al Col·legi d'Arquitectes
Ros presenta el POUM al Col·legi d'Arquitectes
El paer en cap de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest dimecres l'avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que preveu la creació d'una ronda verda per a vianants i ciclistes al voltant del riu Segre i que recorrerà les Banquetes del Canal de Seròs i Pinyana, unint les grans àrees verdes de la ciutat: la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i Gardeny amb els espais verds del barri. La ronda que es proposa tindrà de 16-18 quilòmetres i serà exclusivament per a vianants i ciclistes, amb pendents suaus.

En un acte al Col·legi d'Arquitectes de la ciutat, Ros ha explicat l'avanç d'aquest pla, que preveu un creixement de 840 hectàrees, de les quals només 83 seran d’ús residencial en un sector que es transforma vora de la LL-11 a la zona de Rufea i la zona compresa entre Magraners i la Variant Sud. El pla proposat preveu la possibilitat de construir fins a màxim de 46.878 habitatges, dels quals 40.657 ja es preveuen en el planejament actual.

La regidora d'urbanisme de la ciutat, Marta Camps, ha desvetllat altres punts del nou POUM, que abraça del 2015 al 2030, que contempla també més sòl industrial i un nou impuls al Centre Històric, que es vincularà al creixement de la perifèria. Es tracta d’un element financer molt innovador, donat que vincula la possibilitat d’edificar fins 8000 habitatges en els sectors d’expansió al fet que els seus propietaris participin en la rehabilitació de les zones més degradades del barri antic.

Ros ha animat als arquitectes presents a l'acte a fer aportacions i suggeriments per enriquir el projecte.