La Trobada de Microproductors aplegarà una seixantena de cellers i experts del món del vi

28 i 29 de novembre | Sant Julià de Lòria (Andorra)

Ester Bachs
12 de novembre del 2014
Isabel Mijares, conductora de la Trobada de Microproductors de Vins i mostra de productes de degustació
Isabel Mijares, conductora de la Trobada de Microproductors de Vins i mostra de productes de degustació | cedida


Els dies 28 i 29 de novembre, Sant Julià de Lòria acull la II Trobada de Microproductors de vi d'Andorra, que tindrà lloc al Centre cultural i de congressos lauredià. Amb l’objectiu de divulgar la producció dels petits cellers, aquestes jornades volen ser un referent en el món del vi explicant les bones pràctiques dels petits viticultors, comunicant les noves tendències i tècniques. Paral·lelament a les tertúlies i ponències, també hi haurà una fira de vins amb més de 50 cellers especialitzats en la microproducció procedents de diferents parts d’Europa on es podrà degustar els seus vins i conèixer els seus propietaris.
 
Les activitats de la primera jornada es reserven per al públic professional, i les de la segona, del dissabte 29, estan obertes al públic en general.

El dia 28 de novembre (jornada per a professionals del sector):

- A les 12h: Inauguració oficial 

- 13h a 14h: Ponència sobre el “criteri i coneixement personal per a l’elaboració d’un celler com a valor de prestigi per la restauració de qualitat”. Intervindran Jaume Tàpies, president de Relais Château, Josep M. Masó, propietari del grup Martínez, Christopher Cannan cofundador de l’empresa Europvin i David Seijas, sommelier Fundació Bulli, i com a moderadora M.Isabel Mijares, acadèmica de la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia i presidenta de l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi.

-16h-17:30H: Tertúlia sobre els processos de vinificació. Descobrint noves varietats. Intervindran els viticultors i enòlegs Pedro Balda (Bodegas Pedro Balda, La Rioja), Alain Graillot (Borda Sabaté, Andorra), Elena Clemente (Casa Auvinyà, Andorra) i Guillem Puras (Celler Batlliu de Sort, Costers del Segre).

A continuació de les ponències hi haurà degustacions de la gastronomia típica d’Andorra, show-cookings i des del migdia i fins tancar les portes es podran tastar els vins dels cellers expositors i conèixer els seus propietaris.

El dia 29 de novembre (jornada de portes obertes):

-De 12h a 15h degustació de vins

-De 10.15h - 11.30h: Tertúlia sobre les tendències i cultura del vi entre els microproductors i tàctiques comercials en el marc europeu. Intervindran Joan Cascan (Celler la Muntanya creador de la nomenclatura “Microvinya”), Cristina Tor (Casa Auvinyà. Andorra), Jean Louis Le Guil (sommelier de l’empresa Clàssic Vins, Andorra), Jaume Gaspar (enòleg i sommelier de l’empresa Gesvinic. Lleida), Toni Colom (director de màrqueting i comunicació del celler Casa Beal. Andorra), i com a moderadora Margarita Lozano periodista i especialista en anàlisi sensorial.

-De 11.45h - 13h:  Tertúlia sobre la biodinàmica i altres tècniques naturals. Com a ponent participaran Jordi Querol, professor de biodinàmica i consultor de l’empresa Dreiskel,  Gabriel Ameztoy: productor de Vins Subterrànis (La Rioja), Manel Aviñó, productor de Clos Lentiscus. (Garraf), Cèdric Guy, productor de Bon Augure (Vallée de l’Orb).
Dissabte a la tarda i diumenge pel matí es duran a terme diverses visites a les vinyes i cellers de la Vall d’Andorra.

Els cellers participants a la fira de la trobada són:

- Solà Clàssic, Balaguer i Cabré, Celler Aixalà i Alcait, Mas de la Caçadora, Clos Figueras, Solà d'Ares de la DOQ Priorat
- Celler Batlliu de Sort, Vins de Talarn, Celler Bregolat de Costers del Segre
- Celler Vega Aixalà de Conca de Barberà
- Torre del Veguer, Clos Lentiscus, Montpicolis del Penedès 
- Celler Comunica, Celler Cedo Anguera, Toni Osorio del Montsant
- Mas Llunes, Mas Estela, Clos d'Agón, Celler Mas Eugeni de l’Empordà

- Els andorrans: Casa Beal, Casa Auvinyà, Borda Sabaté, Mas Berenguer de Sant Julià de Lòria

- De l’Estat Espanyol: Barco Del Corneta, Pedro Balda, Vinos Subterraneos, Bodegas Névalo, Celler La Muntanya, Tentenublo, Goyo García Viadero, Vinya Sonalegre

- De França: Domaine Galus, Marie Daniele Brubach, Chateau Guilhem, Domaine de Bon Augure, Mas Delmas, Le Plan de l'Homme, C.D Deneufbourg, Domaine Grand Guilhem, Château Coujan, Domaine des Cèdres, Clos Des Vins d’Amour, Château Meylet, Promesses de la Terre

- De Portugal: Quinta de Torreao, Quinta de Serradinha, Ervideira, Courelas de Casqueira, Quinta Penedo Salto, A Serenada, Friends Castle Wine, Adega Regional de Colares

- D’Hongria: Pendits (Tokaj)