Ros evoca el 1714 per defensar la via de l'entesa

L'alcalde de Lleida publica una piulada on assegura que la història recorda que la millor via és la del diàleg

À.Ll
11 de novembre del 2014
Actualitzat el 12 de novembre a les 0:32h
Ros ha reiterat la seva aposta pel diàleg
Ros ha reiterat la seva aposta pel diàleg
El Paer en cap de Lleida, Àngel Ros, ha reiterat la seva aposta pel diàleg aquesta tarda amb un tuit que ha aixecat polseguera a les xarxes socials. El president del PSC ha recordat els episodis que va viure Lleida al 1707 i Catalunya al 1714 per defensar que l'entesa és el millor camí. El socialista ha penjat a Twitter: "La història que marca el 1707, i també el 1714, ens recorda que l'entesa és el millor camí". El paer en cap ha estat contestat per diversos tuitaires, que s'han mostrat en desacord amb la seva reflexió.

 

L'alcalde de Lleida ha fet una valoració positiva del 9-N en base al civisme que s'hi va veure, encara que ha destacat que els propers passos que, al seu entendre, s'han de fer han d'anar encaminats al diàleg i al pacte entre el Govern català i l'executiu espanyol.

Lleida ha commemorat avui la caiguda de la ciutat el 1707 a mans de Felip V amb la celebració d’un acte institucional a la Seu Vella de Lleida, que s'ha dut a terme la Sala de la Canonja. L’acte, organitzat conjuntament entre la Paeria, la Diputació de Lleida i la Delegació del Govern de la Generalitat, se celebra cada any des del 2007 per donar la màxima significació institucional a una commemoració clau en la història de Lleida i Catalunya, i per recordar la resistència heroica de la ciutat de Lleida en la guerra de successió.