Dignitat independentista

Josep Vallverdú obre el curs de l'IEI lloant el clam del carrer enfront un Estat que "debilita la cultura catalana"

À.Ll
06 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:12h
Vallverdú va obrir ahir el curs de l'IEI
Vallverdú va obrir ahir el curs de l'IEI | IEI

La sala s'ha omplert per escoltar Vallverdú Foto: IEI


L'escriptor lleidatà Josep Vallverdú ha lloat aquest dimecres el clam independentista que es veu als carrers com a escut protector per defensar la dignitat del poble de Catalunya. En la lliçó inaugural del curs a l'Institut d'Estudis Ilerdencs que s'ha celebrat a l'Aula Magna i titulada "Només qui camina...", Vallverdú ha destacat el fet que els ciutadans han pres consciència de què són com a poble, un canvi que es deu, diu, "al designi del Govern central de debilitar la cultura catalana".

Als 91 anys, Vallverdú es mostra en forma i bregador contra el poder central, a qui acusa de ser "una fàbrica d'independentistes". En aquest sentit, l'escriptor lleidatà s'ha mostrat desesperançat en la possibilitat d'un acord entre Catalunya i Espanya que sigui positius pels interessos dels país perquè "la negociació no serveix per a res si en parteixes com esclau"

El director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, ha estat l’encarregat de presentar l’acte, que ha comptat amb la presència de nombrosos representants institucionals i culturals de les terres de Lleida, que han deixat petita la sala. En la seva intervenció, Solé i Sabaté ha augurat que Vallverdú passarà a la posteritat com un gran home de lletres per la seva capacitat de “reflectir per escrit, com ningú, la realitat del tombant del segle XX al XXI, i també la seva pròpia realitat”.