Baqueira, Beret i Salardú tindran cobertura 4G

Telefònica i el Conselh Generau signen un acord per a millorar les infraestructures de telecomunicacions

ACN
05 de novembre del 2014
Actualitzat el 06 de novembre a les 0:25h
Es dotarà de major cobertura la zona
Es dotarà de major cobertura la zona
Telèfonica i el Conselh Generau d'Aran han signat un acord per millorar les infraestructures de telecomunicacions a la zona. Entre les millores hi ha la dotació de cobertura 4G a Baqueira, Beret i Salardú. També es milloraran les infraestructures de la xarxa entre Vielha i Bossot amb la finalitat de dotar d'una major cobertura a la zona, i la col·laboració amb el Conselh amb l'objectiu de millorar la connexió dels refugis de muntanya i dels seus sistemes de comunicacions per a prevenir qualsevol incidència. El conveni té com a objectiu aprofitar les sinergies d'ambdues parts per a promoure el desenvolupament sostenible del teixit empresarial, així com afavorir l'emprenedoria i l'economia local.

En aquesta línia d'actuacions, el conveni obre les portes a la col·laboració entre ambdues parts en l'elaboració i implementació d'un pla tecnològic per a promoure el desenvolupament sostenible del teixit empresarial de la Vall d'Aran, aprofitant la potencialitat de projectes i sectors estratègics compatibles amb el desenvolupament sostenible de la societat i preservant els recursos ambientals i culturals de la zona.

Tot això, es pretén aconseguir a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i altres sectors que puguin sorgir i desenvolupar-se en el futur, impulsant la competitivitat local i estimulant la cooperació públic-privada mitjançant el foment de la innovació i les activitats d'R+D+i.