Demanen vuit anys per traficar a Lleida amb droga de Colòmbia

Van recollir un paquet a nom d'una altra persona que contenia més d'11 quilos de cocaïna

ACN
05 de novembre del 2014
Actualitzat el 06 de novembre a les 9:13h
La fiscalia demana 8 anys de presó i una multa de 800.000 euros per a dos homes originaris de Colòmbia i veïns de Lleida que es dedicaven presumptament a la venda de cocaïna i es troben a la presó de manera provisional des del 6 de març de 2014 quan van ser detinguts per la Guàrdia Civil. Els fets però, es remunten al 27 de febrer de 2014, quan es va detectar a l'aeroport de Barajas de Madrid un paquet provinent de Colòmbia dirigit a un destinatari amb residència a Lleida. El jutjat d'instrucció número 45 de Madrid va autoritzar el lliurament vigilat del paquet i va detenir l'home que el va anar a recollir i el seu sogre, que convivien junts. El paquet contenia més d'11 quilos de cocaïna.

Un dels acusats es va presentar el 5 de març a l'adreça que constava al paquet i es va identificar amb el nom del destinatari per poder recollir-lo, però quan li van informar de l'ordre judicial, va donar el seu nom real i va explicar que venia a buscar-lo per encàrrec de l'altre acusat, el seu sogre. Els agents van llavors detenir a tots dos homes, que vivien al mateix domicili. 

El paquet comissat, que en aparença, contenia broquets de làtex sota el nom comercial de 'Ston Mix', contenia realment 11.395 grams nets de cocaïna d'una riquesa del 25%. Segons la fiscalia, els acusats anaven a vendre la droga a terceres persones. El judici ha tingut lloc aquest dimecres a l'Audiència de Lleida i els imputats han assegurat que la droga no era seva, sinó que havien recollit el paquet per a una altra persona i que no sabien què contenia. Cap d'ells té antecedents penals.