Les pistes d'esquí es plantegen obrir a finals de novembre

Es fixen en el darrer cap de setmana de mes com a data més probable

Àlvar Llobet
04 de novembre del 2014
Actualitzat el 05 de novembre a les 8:23h
Baqueira Beret va obrir l'any passat el 23 de novembre
Baqueira Beret va obrir l'any passat el 23 de novembre

Port Ainé vol obrir a finals de novembre


La primera nevada de la tardor ha despertat les ganes d'esquiar dels afeccionats a aquest esport. Els paisatges enfarinats que han deixat les precipitacions evoquen ja un ambient hivernal, i és per aquest motiu que les estacions d'esquí de les comarques de Lleida comencen a barrinar quin seria el millor moment per obrir les portes.

Tot i que en molts indrets encara no ho tenen clar atenent que l'inici de la temporada va en funció de les condicions climatològiques i del gruix de neu, els responsables de les instal·lacions es marquen la darrera setmana d'aquest mes de novembre com una bona referència per iniciar la campanya. Fonts de l'estació de Baqueira Beret apunten que aquest fet no es pot predir amb exactitud, si ve es destaca que el darrer cap de setmana de novembre podria ser un bon moment per preparar el terreny de cara als dies festius de la Constitució i la Immaculada.

La major part de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida van tenir una temporada molt bona pel que fa a l'esquí l'any passat, quan les pistes es van obrir el 23 de novembre degut a les nevades que es van produir. En total, durant la campanya es van vendre un total de 1.206.030 forfets, un 5% més respecte a la temporada anterior.

Les pistes lleidatanes

Baqueira-Beret, a la Val d’Aran.

Boí Taüll Resort, a l’Alta Ribagorça.

Espot Esquí, Tavascan, Port Ainé i Virós Vallferrera al Pallars Sobirà

Port del Comte al Solsonès

Sant Joan de l’Erm i Tuixent la Vansa a l’Alt Urgell

Aransa i Lles a la Cerdanya