Ros nega part dels cobraments i defensa la seva transparència

Assegura que mai no s'ha beneficiat de les primes que tenia a La Caixa | Afirma que ha cobrat menys de la meitat dels 207.000 euros

Àlvar Llobet
01 de novembre del 2014
Actualitzat a les 20:03h
Ros diu que no ha fet res mal fet
Ros diu que no ha fet res mal fet
El Paer en cap de Lleida, Àngel Ros, ha sortit al pas de les informacions sobre els cobraments com a conseller de La Caixa que va percebre del 2005 a 2012 en concepte de dietes i retribucions assegurant que va cobrar "menys de la meitat" del que es diu. En aquest sent¡t, l'alcalde socialista defensa la seva praxis transparent en la seva tasca de membre de la comissió de control de La Caixa, i reclama "rigor".

Ros apunta que els diners que va cobrar, 207.000 euros segons denuncia la CUP i la meitat segons el primer edil, són fruit d'unes primes d'assegurances que tenia La Caixa "de les quals mai no m'he n'he beneficiat" i d'un import brut de dietes "del que cal descomptar-li un 40% d'impostos". Sobre aquestes dietes, Ros assegura que només es cobraven per assistència a les reunions (10 a l'any) encara que admet no haver anat a totes. No obstant, l'alcalde defensa la legalitat d'aquests cobraments, "que estan estipulats oficialment per La Caixa, la Generalitat i el Banc d'Espanya" alhora que destaca que la seva pertinença a aquesta comissió consta en el registre de la Paeria, és totalment transparent i va ser declarat en l'IRPF.

D'altra banda, l'alcalde posa en valor que la seva tasca com a conseller de l'entitat va ser la de lluitar contra els desnonaments.

La polèmica revoluciona les xarxes

La informació sobre els cobraments han revolucionat avui les xarxes socials. Diversos tuitaires han demanat respostes a l'alcalde de Lleida, alhora que han posat en dubte les seves declaracions.
 

A Ros se li ha demanat informació sobre les compatibilitats del càrrec de conseller de La Caixa amb el de Paer en cap de la capital del Segrià, i s'ha posat en dubte la validesa dels acords amb l'entitat que es van prendre en plens municipals en base a que l'alcalde va formar part de la votació i, per tant, podia incórrer en un conflicte d'interessos.
 

Altres piuladors li han preguntat per si les primers d'assegurances van ser declarades a Hisenda. Ros ha donat la callada com a resposta, tot i que en el seu darrer tuit ha parlat de transparència. La que té la Paeria en el seu portal web segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona.