Els nous euros de l'Estat català?

El diari Bild diu que ja circulen per Catalunya | Les monedes han estat encunyades per un afeccionat

Redacció
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 17:24h
La moneda és d'un particular
La moneda és d'un particular
El procés sobiranista és una mina per l'humor. Les xarxes socials estan plenes d'acudits, memes o imatges gracioses que espurnegen la complexitat política del moment. Un dels temes que més ha cridat l'atenció ha estat el de les monedes catalanes, un divertimento d'un particular que va decidir encunyar monedes a títol personal amb motius de Catalunya i que el diari el Mundo va presentar com un intent de la Generalitat de disposar de moneda pròpia en cas d'independència.
 

La moneda separa Catalunya i Espanya



Tanta va ser la repercussió, que fins i total diari de major tirada a Alemania, el Bild, s'ha fet ressò d'aquesta informació. El rotatiu assegura que aquestes monedes han estat validades pel Govern de la Generalitat, que sense preguntar al tresor espanyol, ja ha donat l'ordre per la seva circulació.

"La rivalitat entre Barcelona i Madrid ja no és només al camp de futbol", explica el diari als seus més de tres milions i mig de lectors. Ressalta la concentració independentista del diumenge 29 a la plaça de Catalunya, en què "més de 100.000 catalans van reclamar la independència", i que "el govern català originalment havia volgut celebrar un referèndum sobre la independència el 9 de novembre", però que "arran de la prohibició per part del Tribunal Constitucional espanyol" s'ha reformulat la proposta en "un referèndum no vinculant" diu el diari.