Els jubilats lleidatans, a la cua de les pensions a Catalunya

Els pensionistes reben avui 854 euros al mes, 16 punts per sota de la mitjana catalana

Àlvar Llobet
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:10h
Els jubilats de Lleida, els que menys cobren de Catalunya
Els jubilats de Lleida, els que menys cobren de Catalunya
Els 58.144 jubilats lleidatans són els que cobren unes pensions més baixes de Catalunya. Les dades que ha fet públiques avui el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social deixen els pensionistes de la demarcació amb una nòmina molt inferior a la que tenen les altres províncies catalanes. D'aquesta manera, un jubilat de les comarques de Ponent cobra avui de mitjana 854,9 euros al mes, un 4% menys que el que perceben els gironins, un 10% menys que els pensionistes de Tarragona i fins al 18% menys en comparació als jubilats que viuen a les comarques de Barcelona.

Les xifres del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social indiquen també que la nòmina per jubilació a Lleida es queda molt per sota de la mitjana de Catalunya, que es situa en 1.019 euros al mes, un 16% més. El territori tampoc resisteix la comparació amb la dada mitjana de pensions per jubilació a Espanya. Els jubilats espanyols cobren ara de mitjana per jubilació 1.004 euros mensual, una dada que, si es creua amb els honoraris que cobren els jubilats lleidatans de l'Estat, suposa casi un 15% més.

Sumant el nombre de jubilats amb les altres persones que també cobren una pensió de l'Estat espanyol com els vidus i vídues, els incapacitats permanents o els que reben ajudes per orfandat, a Lleida hi ha un total de 96.536 pensionistes. La mitjana de totes aquestes ajudes es situa a la demarcació en 758 euros al mes, un 0,8% més del es pagava l'any passat en aquest mateix mes.
 
 
La nòminamensualde pensionscontributivesde la SeguretatSocialva arribar als8.078.682milionsd'eurosel passat1 d'octubre.El creixementinteranual de la despesava ser del3,1%.