Creix l'ocupació hotelera a Lleida, però cau l'índex d'empleats

El número d'establiments turístics a Lleida va caure per sota de la frontera dels 300 per primer cop en quatre anys

Àlvar Llobet
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:07h
El turisme rural s'ha consolidat a Lleida en els darrers anys
El turisme rural s'ha consolidat a Lleida en els darrers anys | Viatjejet
El millor setembre dels darrers quatre anys pel que fa al grau d'ocupació dels establiments hotelers a la demarcació de Lleida. Aquest seria el resum de les xifres que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que mostra el comportament dels turistes a les comarques de Ponent. La positivitat de la dada contrasta, no obstant, amb la davallada del nombre de treballadors que utilitza el sector al setembre.

Si el grau d'ocupació és bo, l'índex d'empleats no, ja que el 2014 ha estat el pitjor any des de 2010 amb volum de gent ocupada. 1.352 persones van treballar pel turisme al setembre, una xifra que rebaixa en 32 persones la que es va registrar l'any passat i en 350 la que es va donar el 2011.

La caiguda del personal que ha treballat pel sector turístic entronca amb la davallada del número d'establiments oberts a la demarcació durant el setembre. De 340 l'any 2011 s'ha passat ara a 295. Per primer cop en quatre anys aquesta dada baixa de la frontera dels 300 establiments oberts el mes de setembre. Vinculat a aquest fet, la lògica de les xifres aboquen una reducció del volum de places que s'han ofert durant el mes. En total 14.251, una dada que també suposa la més petita de les que s'han registrat en els darrers anys.