Ausàs haurà de pagar 48.000 euros per responsabilitat civil

L'advocat de l'exconseller va recórrer la sentència que el condemnava a més a 4 anys de presó i a pagar una multa de 195.000 euros

Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:40h
Ausàs durant el judici per contraban
Ausàs durant el judici per contraban
L'Audiència de Lleida ha instat l'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, i els altres set condemnats per contraban de tabac a pagar els 48.319,82 euros en concepte de responsabilitat civil que els va imposar el jutge a abonar de manera solidària entre tots. L'Audiència de Lleida també va condemnar els 8 dels 13 acusats a penes de presó i multes econòmiques. A Ausàs, en concret el va condemnar a 4 anys de presó i a pagar una multa de 195.000 euros. El seu advocat, Jordi Alís, va recórrer la sentència al Tribunal Suprem, que encara s'ha de pronunciar al respecte. Mentrestant, però, l'Audiència de Lleida obliga a tots els condemnats a abonar la indemnització conjunta.

L'Audiència de Lleida va considerar provat que Ausàs feia contraban des de l'estiu del 2010, mentre era conseller de Governació. Dels altres dotze acusats, set també van ser condemnats pels mateixos delictes a entre tres i cinc anys de presó. La màxima pena, cinc anys i un dia i 390.000 euros de multa, va ser pel guàrdia civil de la duana i el responsable d'obrir el magatzem on es guardava el tabac. Els cinc acusats restants van quedar absolts. Tots els condemnats per aquest cas han recorregut la sentència del jutge al Tribunal Suprem, per la qual cosa la condemna està suspesa actualment.