L'acusada pel crim de Sant Ruf no té cap trastorn mental

Els psicòlegs indiquen que sí pateix un trastorn de personalitat que la fa reaccionar de manera impulsiva i violenta

per NacióLleida, 21 d'octubre de 2014 a les 17:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els dos metges forenses adscrits al departament de Justícia que van elaborar l'estudi psiquiàtric de l'acusada d'haver assassinat i esquarterat un avi de 83 anys a Lleida han declarat aquest dimarts que la dona, de 48 anys, és conscient dels seus actes i és capaç de diferenciar el bé del mal. "Té un trastorn de personalitat però cap trastorn mental", han dit. Això fa, segons els psicòlegs de l'Equip d'Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV), que pugui reaccionar de manera impulsiva i agressiva si no aconsegueix els seus objectius. En aquesta segona jornada de judici han declarat 16 testimonis, entre ells, el fill i la mare de l'acusada i la seva assistenta social, i 12 pèrits.

L'assistenta social del CAP de Rambla Ferran, on l'acusada es va dirigir el 21 de novembre de 2012 per explicar-li que l'havien segrestada i que hi havia un mort a casa seva, ha declarat que "va venir demanant ajuda amb una expressió de pànic, la cara desencaixada, xocada, fora de sí". La treballadora va avisar llavors a la metgessa de guàrdia, que la va atendre, i ha explicat que en aquell moment van pensar que "o la pacient estava delirant o realment era una reacció a una situació de pànic". "No vam pensar que fes teatre ja que tenia símptomes d'haver viscut una situació posttraumàtica", ha explicat.

 

 

Participació