Arxivades les causes contra els membres del Multireferèndum

Redacció
17 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 10:45h
El Multireferèndum es va celebrar el passat 25 de maig
El Multireferèndum es va celebrar el passat 25 de maig


La jutge de Balaguer que instrueix el cas dels 25 voluntaris del Multireferèndum citats a judici arxivarà el cas a petició de la fiscalia de Lleida que ho ha demanat al considerar que ''no existeix falta de desobediència''. 


Les citacions s'havien fet sense prèvia comunicació a la fiscalia. Els organitzadors del Multireferèndum van informar ahir dimecres d'aquestes citacions, les primeres a Lleida per organitzar la consulta el passat 25 de maig tot i la prohibició de la Junta Electoral. A Girona i Barcelona s'han arribat a celebrar judicis per les causes obertes tot i que la majoria també s'han arxivat.


Els jutjats de Balaguer havien citat a judici aquests 25 voluntaris del Multireferèndum el proper 30 d'octubre. En concret s'havien de celebrar 10 judicis, un per cada taula on els Mossos d'Esquadra van aixecar acta per celebrar la consulta, que es feia a tot Catalunya amb diverses preguntes sobre assumptes que afecten a la ciutadania i que no s'acostumen a preguntar. Els encausats formaven part de les taules que hi havia a La Sentiu de Sió, Balaguer, Preixens i Tornabous, que encara que és de l'Urgell pertany al partit judicial de Balaguer.