El safrà de les Garrigues, a l'alça

Redacció
16 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:50h
La recollida del safrà ja ha començat a les Garrigues
La recollida del safrà ja ha començat a les Garrigues | ACN
Aquesta setmana comença oficialment la collita del safrà a Catalunya, un cultiu que en els últims 2 anys ha iniciat una potent recuperació després d'haver gairebé desaparegut, malgrat haver estat durant el segle XX una de les principals zones productores d'Europa. A la comarca de les Garrigues ja fa 2 setmanes que alguns productors han començat a collir flors però és a partir d'ara quan arreu del país s'intensificarà la collita d'aquest producte altament valorat i que es comercialitza a 8.000 euros el quilo. La Cooperativa del Safrà-Garrigues, creada l'any passat per agrupar els productors de tot Catalunya, ha doblat aquest any la superfície de cultiu amb perspectives de més creixement l'any vinent.

El cultiu del safrà s'està convertint en un mètode de subsistència per cada cop més pagesos que d'aquesta manera intenten diversificar la producció agrària a les zones de secà entre els cultius de fruits secs i el de l'olivera. El safrà es cull durant tres setmanes entre la collita de l'ametlla i la de l'oliva, i s'està convertint en un cultiu d'alt atractiu pels importants beneficis que genera.