Ipcena vol la suspensió 'exprés' de l'activitat a l'aeròdrom d'Alfés

per À.Ll, 16 d'octubre de 2014 a les 16:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'entitat ecologista Ipcena reclama l'execució "immediata" la sentència del TSCJ que suspèn l'activitat d'aviació esportiva a l'aeròdrom d'Alfés (Segrià) prevista en el Pla d'Aeroports, Aeròdroms i Heliports 2009-2015 en considera-la incompatible amb l'espai natural de l'entorn, inclòs a la ZEPA dels Secans de Mas de Melons Alfés. En aquest sentit, l'entitat exigeix la suspensió dels campionats de vol acrobàtic i de globus aerostàtics previstos per aquest cap de setmana. Des d'Ipcena han expressat la seva satisfacció "perquè la justícia ha fet prevaldre el sentit comú" després de 29 anys de lluita tot i lamentar que el manteniment de l'activitat aèria "va aconseguir exterminar l'alosa becuda".

Des Ipcena han mostrat la seva satisfacció per la sentència del TSJC que dóna la raó a l'entitat després de 29 anys de lluita en defensa de l'espai natural de Timoneda d'Alfés, enmig del qual s'ubica l'aeròdrom lleidatà. Cal recordar que Ipcena va recollir entre els anys 1996 i 1997 unes 15.000 signatures demanant la conservació de la timoneda. "La imposició ha prevalgut per damunt de la perversió política", ha sentenciat el portaveu de l'entitat, Joan Vàzquez, tot criticant els respectius governs de la Generalitat per haver autoritzat el manteniment de l'activitat aèria a Alfés malgrat els compromisos de desmantellar l'aeroòdrom.   

 

Participació