La Seu obrirà a la participació veïnal els pressupostos del 2015

L'equip de govern vol fomentar la implicació dels veïns en l'elaboració dels comptes, si bé demana que les propostes siguin assumibles

Redacció
14 d'octubre del 2014
Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell.
Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell. | Ferran García



L'Ajuntament de la Seu d'Urgell obrirà a la participació dels veïns l'elaboració dels pressupostos del 2015. Ho ha confirmat el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, després de l'anunci fet aquest dillluns per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, en declaracions a Catalunya Ràdio. Segons Fierro, una part de la inversió es decidirà d'acord amb les idees que es presentin al consistori.

Fierro ha assenyalat que, ara que s'està debatent els nous pressupostos, una part es posarà a consideració dels urgellencs i urgellenques perquè hi diguin la seva. Des de l'equip de govern admeten que és una mesura innovadora, però consideren que pot ser positiva per fomentar la participació veïnal.

Encara s'ha de determinar quina quantitat del pressupost es decidirà per propostes ciutadanes i com es regularà el procés. En tot cas, Jesús Fierro avança que hi haurà una primera fase en què es podrà presentar les propostes i una segona en què els tècnics municipals valoraran quines idees són viables i quines no ho són. En aquest sentit, Fierro demana que les propostes es presentin amb sentit comú i puguin ser assumibles pel consistori.

Definir el futur Institut La Valira

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció del PSC-Progrés en què es planteja una taula de treball sobre el futur Institut La Valira, a més d'una reunió entre els diferents grups municipals i la Generalitat per fer arribar el posicionament acordat.

La regidora de Progrés Conxita Rabassa ha explicat que el nou centre educatiu haurà de comptar amb un projecte propi i definir-ne el model, la direcció, quines especialitats o línies tindrà. Per Rabassa, "és bo que tota la comunitat educativa participi en la definició del futur institut i s'eviti crear centres de primera i de segona categoria", segons publica RàdioSeu.

El responsable d'Ensenyament del consistori urgellenc (CiU), Jordi Martín, va recollir la proposta, tot i que va puntualitzar que ja estava previst debatre sobre aquest tema en el marc del Consell Escolar Municipal. L'equip de govern expressa la voluntat d'establir converses en aquesta línia, "malgrat que les competències pertanyen al departament d'Ensenyament".

La resta de regidors també van donar suport a la moció. El portaveu d'ERC, Miquel Caminal, va instar a vetllar perquè el nou centre sigui autònom i, per exemple, s'evitin cicles formatius diferents. Tant els regidors del PP com d'ICV també es van mostrar favorables a participar en el debat sobre les línies de futur del nou institut urgellenc.