Ordeig: “El Pirineu no pot suportar més l’incompliment per part de l’Estat en la millora de les vies de comunicació”

El Grup Socialista al Parlament de Catalunya defensa una Proposta de Resolució per garantir les actuacions per al millorament de la carretera N-230 entre Catalunya i Aragó

Redacció
11 d'octubre del 2014



El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “les comarques de muntanya i les seves vies de comunicació, com la N-230, no poden suportar més l’incompliment dels compromisos per part de l’Estat”. És per això, ha explicat, que “en la Comissió de Territori i Sostenibilitat d’aquest dimecres el Grup Socialista defensem una Proposta de Resolució que garanteixi les mesures i els actuacions per a la millora de la carretera N-230 entre Catalunya i Aragó”.

Ordeig ha destacat que “com en anys anteriors, el Pressupostos de l’Estat per a les terres de Lleida i el Pirineu són un cúmul de greuges, les inversions han fet una davallada estrepitosa, i actuacions que estaven compromeses, com la d’aquesta via, es queden amb partides que més que inversions semblen almoines”.

El diputat socialista ha posat de relleu que “la Nacional 230 es troba en un greu estat de deteriorament, fent més evident que mai la falta de seguretat per als usuaris” i ha afegit que “alcaldes i representants dels municipis de Lleida i Osca han denunciat reiteradament l’oblit d’aquesta via per part de les administracions públiques, així com les promeses de millora que mai es concreten”. Ordeig ha destacat també que “aquestes reivindicacions no són un capritx del territori; els darrers i greus accidents a l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran així ho demostren” i ha recordat que “tot plegat és resultat de l’incompliment per part de l’Estat, que es va comprometre l’any 2000 a una inversió de 175.000 milions de pessetes per a la seva conversió en autovia; una actuació que avui per avui només ha quedat en un tram”.

Per tot plegat, el grup socialista reclama que es dugui a terme “la ràpida i immediata actuació que garanteixi la seguretat vial al punts negres de la N-230 entre Catalunya i Aragó; la millora del paviment en les zones més deteriorades; un pla integral per a les travessies urbanes de tota la via; un calendari efectiu amb les corresponents partides pressupostàries per afrontar la conversió de la carretera en una via segura, la construcció de variants als nuclis urbans, etc. tal com estableix el Pla d’Infraestructures de l’Estat”.