L'ocupació hotelera durant la Fira de Sant Ermengol serà del 100%

Gran impacte positiu de la Fira en l'economia local que es deixarà notar sobretot en els hotels, restaurants i comerç de la Seu d'Urgell

Redacció
10 d'octubre del 2014


Segons es desprèn de les dades aportades per l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i de Turisme de la Seu, l'ocupació dels hotels i dels restaurants de la Seu d'Urgell durant la celebració de la Fira de Sant Ermengol, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana (18 i 19 d'octubre), serà del 100%. Aquest fet situa la Fira com l’acció que major nombre de visitants atrau a la ciutat durant l’any.

L’oferta hotelera de la ciutat està formada per un miler de llits, repartits entre 14 establiments de totes les categories, i un total de 35 restaurants.

L’edició d’enguany de la mil·lenària Fira de Sant Ermengol compta amb un important volum d'oferta de parades, estands i mostres monogràfiques; a més d’un complet programa d’activitats gastronòmiques, culturals i lúdiques, que fan preveure que la ciutat pugui ser visitada per més de 50.000 persones provinents de tot el país.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Jordi Pallarès, ha declarat que “la Fira ha esdevingut un motor molt important per l'economia de la Seu, passant de ser una fira local a tenir un abast nacional”. Segons Pallarès, “La creixent demanda d'assistència, tant pel que fa a empreses com a formatgeries, ens demostra el pol d'atracció que suposa l'esdeveniment. La repercussió econòmica sobre la ciutat i el territori és ben evident ja abans de la celebració”.

Espai firal

Amb 3.500 metres lineals de parades al carrer i uns 700 metres quadrats d’estands als pavellons esportius, la Fira de Sant Ermengol comptarà amb gairebé 500 propostes pertanyents als sectors de la venda ambulant, l’artesania, els formatges artesans del Pirineu, els productes gastronòmics de proximitat, l’automoció, la ramaderia, l’associacionisme i el comerç i les empreses locals, entre d’altres.

La quantitat i la qualitat del conjunt de l’oferta presentada, juntament amb la consolidació de la Fira de Formatges com el gran aparador de la Ciutat, fan que la Fira de Sant Ermengol sigui cita obligada en el calendari de milers de visitants.

Impacte de la Fira en els mitjans de comunicació
Any rere any, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell obté una més àmplia difusió en els mitjans de comunicació a nivell nacional. Tant televisions com ràdios decideixen venir a la Seu d'Urgell a fer els seus programes en directe o reportatges, atrets, sobretot, per la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

Enguany, programes de Televisió de Catalunya com Els Matins de TV3 i els Telenotícies de TV3; Cafeïna Tour de Lleida TV o programes radiofònics com El Suplement (dissabte en directe) o MeteoMauri (divendres) de Catalunya Ràdio emetran i/o estaran dedicats a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell.

La introducció de les xarxes socials en la promoció de la Fira de Sant Ermengol ha contribuït en el ressò de l’esdeveniment. Els usuaris d’internet poden trobar informació actualitzada de la Fira a www.firasantermengol.cat, al #FiraStErmengol, i a facebook.com/firastermengol, twitter.com/firastermengol, instagram i youtube.