El Parlament debatrà la proposta del PSC-Progrés sobre la línia elèctrica Adrall-Andorra

Redacció
07 d'octubre del 2014

El grup socialista demana canvis en el projecte inicial, que consideren perjudicial per a l'Alt Urgell.

El Parlament de Catalunya, a través de la Comissió d'Empresa i Ocupació, debatrà aquest dimecres la proposta que havia presentat el grup municipal del PSC-Progrés de la Seu sobre la línea elèctrica de 220.000 volts prevista entre Adrall i Andorra. L'objectiu del text és que la cambra catalana doni suport a les al•legacions presentades pels Ajuntaments de La Seu d’Urgell, Ribera de l’Urgellet, Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira en contra de l’aprovació del projecte d’execució de la línia d'alta tensió per part de Red Eléctrica de España (REE).

Aquestes al•legacions pretenen minimitzar els efectes negatius d’aquesta obra i es proposava, entre d’altres, l’elaboració d’un pla especial, la modificació del traçat proposat, el desmuntatge de la línia actual o el soterrament de la nova línia.

El grup del PSC al Parlament, a través del Diputat i regidor Òscar Ordeig, recolza aquestes al•legacions i dóna continuïtat a les iniciatives del grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de la Seu, tot presentant i defensant aquesta iniciativa.

Progrés considera que "cal esgotar tots els recursos possibles per tal d’assegurar que es canvia el projecte actual". Òscar Ordeig recorda que el Departament d’Empresa i Ocupació és l’organisme encarregat de rebre i resoldre les al•legacions presentades. La proposta parlamentària també vol concretar una reunió urgent amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els alcaldes dels Ajuntaments afectats per consensuar les mesures a emprendre.

Ordeig hi ha afegit que “després del vot negatiu de CiU a l’Ajuntament de la Seu, esperem que aquesta vegada el Parlament ajudi a modificar un projecte que perjudica greument el territori, tant econòmicament com ambientalment”.