Cap de setmana medieval a la Seu d'Urgell

Aquest dissabte 31 de maig, a les 12 del migdia, cercavila inaugural que arrencarà de la plaça dels Oms

Redacció
30 de maig del 2014
La tretzena edició del Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d'Urgell obrirà les seves portes aquest dissabte, 31 de maig, a partir de dos quarts d'onze del matí i s'allargarà fins diumenge 1 de juny a les vuit del vespre, que tindrà lloc de cap a cap del carrer dels Canonges i el carrer Lluís de Sabater amb 100 parades de productes artesanals.


El Parc del Cadí, el jardí de la Catedral, el pati de Sant Agustí i sala Sant Domènec seran els escenaris de les més de 20 activitats diàries relacionades amb el mercat i adreçades a petits i grans.

L'espectacle inaugural del mercat medieval s'iniciarà a les 12 del migdia amb un cercavila que arrencarà de la plaça dels Oms a càrrec dels Gegants de la Seu, el Grup de Diables de l'Alt Urgell, els músics i malabaristes d'Improvisto's Krusty Show; el drac Weigand; els cavallers, les princeses i els mags Gog i Magog; els cavalls de l'Associació Cavallista de l'Alt Urgell; les ballarines de Samarkanda; els trapezistes de la companyia Acrobolt; els ocells d'Acariciando el aire i els actors de Cheap Films.



Una història de la pesta presentada en quatre actes

Enguany el mercat tindrà com a eix temàtic l'arribada de la pesta negra al segle XIV a la nostra ciutat, la qual serà la protagonista d'una activitat a càrrec de Cheap Films que consistirà en una història de la pesta presentada en quatre actes (l'epidèmia, emissaris de Déu, sopar comtal i judici i salvació) que passaran durant i a qualsevol lloc del Mercat Medieval dels Canonges.

Els templers i la regió Véneta

També en el marc d'aquest mercat tindrà lloc la jornada 'El fenomen dels Templers a Catalunya i la Regió Véneta' que es demà dissabte al matí a l'Espai Ermengol. La jornada s'iniciarà a les 11 del matí amb la conferència 'L'aportació de l'Orde del temple a la comarca del Berguedà' que anirà a càrrec de Pere Cascante Torrella, tècnic de patrimoni i arqueòleg.

A les 12 del migdia es farà una altra conferència titulada 'Presència dels templers a la regió Véneta', a càrrec de Luigi Pellini, expert en ordes medievals.

La jornada es tancarà amb la conferència 'L'Orde del temple a la Corona Catalanoaragonesa', a càrrec de Joan Fuguet i Sans, historiador i expert en ordes medievals. Aquesta xerrada, que s'iniciarà a l'una del migdia, està organitzada per l'Arxiu Comal d'Urgell, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el GAL della Pianura Veronesa.

Degustació guiada

El programa del Mercat Medieval dels Canonges també acull a l'Espai Ermengol també per demà dissabte, a les sis de la tarda, una degustació guiada de productes de la Pianura Véneta que anirà a càrrec del GAL della Pianura Veronesa. Per poder-hi participar cal fer la inscripció prèvia a Turisme Seu (973 351 511).

Sopar medieval a l'Andria

I com cada any també s'ha organitzat per demà dissabte un sopar medieval al restaurant Andria de la Seu d'Urgell. El preu del cobert és de 25 euros. Serà un àpat interactiu dinamitzat per Cheap Films. Les places són limitades. Per informació i reserves cal trucar al 973 35 03 00.

Activitats

Enguany també s'aposta pels grups d'animació de la ciutat com l'Associació Cavallista de l'Alt Urgell, els Diables de l'Alt Urgell, els Gegants de la Seu o l'Associació de Puntaires per amenitzar les més de 20 activitats diàries que se celebraran en aquest esdeveniment medieval.

També se segueixen potenciant les activitats infantils amb l'espai Medievàlia amb diversos tallers de ceràmica, fusta, maquillatge i manualitats que tindran lloc a la sala Sant Domènec. En aquesta mateixa sala hi haurà instal·lat un photocall medieval on tothom que ho desitgi es podrà fer una foto amb vestimentes medievals.

Per enguany s'ha recuperat l'exhibició de cetreria a càrrec d'Acariciando el aire que tindrà lloc durant tot el cap de setmana a la plaça dels Oms. També aquesta cèntrica plaça acollirà el campament dels guerrers de la Seu amb amb Gog i Magog; un taller i un espectacle d'acrobàcies aèries a càrrec de Maria Grau; lluites i entrenaments de guerrers; cercavila musical i un espectacle nocturn Fingferlight a càrrec d'Improvisto's Krusty Show.

El campament medieval estarà situat al parc del Cadí a càrrec de l'Associació Cavallista de l'Alt Urgell que també organitzarà gimcanes i manualitats per als infants.

Al pati de Sant Agustí hi haurà un taller de circ i a la sala sant Domènec tindran lloc exhibicions de dansa del ventre a càrrec de Samarkanda.