Minyons a Tarragona

per Joan Manel Oller, 11 de gener de 2013 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En molts dels resums del 2012 apareixia el Concurs de Tarragona. I, evidentment, el nom dels Castellers de Vilafranca. La colla de la camisa verda fa molt pel poble penedesenc i per dur-lo més enllà de les estretes fronteres municipals. I per què dic això? Perquè potser no s'ha de deixar perdre el debat sobre la possibilitat que els Minyons de Terrassa vagin d'una vegada per totes al concurs. Sé que se'm catalogarà de boig, de no entendre res, d'apostar només per l'espectacle i l'esport i no pels valors dels castells... No diré que hi hagi una part de raó en les crítiques.

I, per començar, afirmaré clarament que jo penso que els malva sí que han d'anar al concurs. El romanticisme ha de quedar en un segon terme, al meu parer, és clar. Que no em digui ningú que en les places no es competeix, i que l'objectiu és superar-se un mateix però també acabar per davant dels altres. Tot és molt bonic fins que deixa de ser-ho. I es pot estar contra classificacions i rànquings, però que tiri la primera pedra el casteller que no se'ls mira. D'una forma o altra també es vol ser el primer, guanyar. I em sembla perfecte.


D'acord, els Minyons sempre han estat en contra del que representa el concurs. Doncs que hi vagin, que guanyin i que els diners els cedeixin a una organització no governamental. M'agradaria veure els meus, els malva, i també els blauturquesa a una de les grans festes del món casteller. I podria ser per egoisme, per marcar paquet, per dir jo sóc de Terrassa, on hi ha dues colles de gran nivell. I podria ser perquè diria que Minyons i Castellers poden ser uns grans ambaixadors de la ciutat.

Quan parlo de castells amb gent i discutim sobre el que representen per a l'antiga vila egarenca repeteixo que la majoria de vegades Terrassa ha estat portada dels grans diaris nacionals i estrangers per les grans construccions castelleres. Cada cop hi ha més gent dins la colla malva que vol parlar sobre la possibilitat de fer un tomb filosòfic. Visca Terrassa i visca els castells, i demostrem al món que Terrassa entén de castells i segueix sent una de les grans places del país.

 

Participació