No et quedis a casa!

La dreta sempre es mobilitza, i si ens quedem a casa, PP, Ciutadans i Vox podrien sumar i portar a aquest país molts passos enrere

per Gracia García, 8 de novembre de 2019 a les 11:00 |
Si el passat dia 28 d'abril ens jugàvem molt, aquest pròxim 10 de novembre ens juguem MOLTÍSSIM MÉS. Sé que la ciutadania està cansada de votacions i més votacions, però la democràcia que tots i totes lluitem i defensem consisteix en el dret de poder votar en llibertat i en el marc de la legalitat.

La nostra democràcia, que és representativa, consisteix en el fet que en funció d'uns valors, principis i programa electoral, la ciutadania vota a unes persones que els representin per a defensar aquests principis. Dins d'aquesta democràcia, el PSOE és un partit històric, amb un bagatge de 125 anys i un gran llegat progressista. Després de més d'un segle, els nostres valors i principis fundacionals continuen vius, encara que evidentment s'han adaptat a les noves circumstàncies i necessitats de la ciutadania. El Partit Socialista és una organització política que defensa els interessos de la classe treballadora, dels homes i dones que lluiten contra tota mena d'explotació, aspirant a transformar la societat per a convertir-la en una societat lliure, igualitària, solidària i en pau que lluita pel progrés dels pobles.


I és que, lamentablement, avui dia continuen existint desigualtats. Segueixen havent-hi diferències, continua existint una classe dominant i una classe mitjana i mentre les societats no lluitin per la igualtat dins de la diversitat, estarem estancats. Només quan els governs tant a Espanya com a Catalunya com a Terrassa han estat socialistes i progressistes, a la ciutadania li ha anat bé.

Perquè només el Partit Socialista cerca i fa polítiques per a eradicar les desigualtats, mentre que quan ha governat la dreta hem vist minvats els nostres drets, reduïts els pressupostos per a lluitar contra les desigualtats i això té una raó de ser molt senzilla: La dreta només mira pel seu benefici propi i els interessos de la societat més benestant, mentre que els socialistes busquem eradicar les classes i fem polítiques reals per a combatre les diferències injustes.

A Catalunya ja fa temps que vivim un problema polític que ens està dividint com a societat. Els i les socialistes tenim clar que un model federal podria donar resposta a les necessitats de la ciutadania catalana i som els únics que, lluny d'alimentar la confrontació, busquem el diàleg davant aquest conflicte polític. Altres formacions polítiques volen mantenir la tensió i la discòrdia costi el que costi perquè creuen que això els beneficia, quan en realitat ens perjudica a totes.

Des del PSC volem treballar per a desbloquejar aquesta situació, volem una Espanya amb un govern fort que permeti una Catalunya millor, amb més autogovern i un finançament just. L'Espanya que proposem és federal i per això necessitem diàleg, pacte i acords. La raó moltes vegades deixa de tenir força quan els sentiments s'anteposen i els nostres dirigents i em refereixo als nacionalistes catalans i als nacionalistes espanyols han apel·lat a això, al sentiment en lloc d'apel·lar a la raó i al diàleg.


Per això us demano que penseu i reflexioneu abans de dir que no anireu a votar. Diumenge que ve, 10 de novembre, no deixeu que us enganyin. La dreta sempre es mobilitza, i si ens quedem a casa, PP, Ciutadans i Vox podrien sumar i portar a aquest país molts passos enrere. Necessitem que totes i cadascuna de les persones que creu que la nostra societat pot millorar, que es pot aconseguir la igualtat dins la diversitat. Els que no volem més confrontació, sinó solucions per a Catalunya i per a Espanya, hem d'acudir a les urnes, i votar amb el cor i amb el cap.

 

Participació