Una nova càmera d'alta resolució seguirà la nidificació de l'àliga cuabarrada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt

És la segona fase del programa de preservació d'aquesta espècie en perill d'extinció

L'àliga cuabarrada, en alta resolució
L'àliga cuabarrada, en alta resolució | DIBA
Nació
08 de març del 2024
Actualitzat a les 10:37h
El programa internacional Tech4Nature, que desenvolupa la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i l'empresa Huawei, ha iniciat la segona fase de seguiment de l'àliga cuabarrada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

En concret, ha instal·lat una nova càmera web d'alta resolució dins del niu, que facilitarà l'estudi del comportament de la parella de rapinyaires, una espècie en perill d'extinció, i permetrà determinar com reacciona a les pertorbacions al medi més proper.  En una primera fase es van instal·lar receptors GPS i altres càmeres.

La càmera s'ha col·locat per part dels Agents Rurals de la Generalitat i gestionada per Miranatura, just abans del període de nidificació. L'àliga mascle, que ha substituït l'exemplar que va morir electrocutat l'any passat, porta un anellament amb un receptor GPS.

En aquesta segona etapa, els implicats en aquest programa de preservació de l'àliga cuabarrada continuaran col·laborant en el seguiment de visitants en hàbitats clau, com ara la flora de muntanya, també en altres espais naturals. Amb els resultats obtinguts i el suport d'un centre tecnològic, està previst dissenyar un sistema d'alertes utilitzant bioacústica i imatges analitzades amb intel·ligència artificial.