El patrimoni industrial de Terrassa s'incorporarà a la xarxa turística Diskover

Es tracta d'una plataforma que promou el turisme donant valor als elements del patrimoni industrial

La Masia Freixa és un dels elements del patrimoni industrial de Terrassa
La Masia Freixa és un dels elements del patrimoni industrial de Terrassa | Nebridi Aróztegui
Nació
07 de març del 2024
Actualitzat el 19 de març a les 11:15h
El patrimoni industrial de Terrassa s'inclourà a l'aplicació mòbil de turisme Diskover, després que la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya - presidida per Terrassa - i l'empresa hagin signat un acord de col·laboració que permetrà fer difusió dels atractius turístics de les ciutats de la xarxa.

Així, serà una nova plataforma per promocionar l'activitat al voltant dels elements del patrimoni industrial de la ciutat a través d'una plataforma que planteja un nou concepte de viatjar i conèixer el territori precisament donant valor a aquest tipus de patrimoni.

Els elements que formen part de la Xarxa són la Masia Freixa, la Casa Alegre de Sagrera, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa i el MNACTEC. A partir d'ara, totes les activitats, visites i tallers que s'organitzin des d'aquests espais es podran trobar a Diskover. A més, l'aplicació actua com a plataforma de xarxa social que permet compartir opinions i experiències. 

Pep Forn, regidor de Turisme de Terrassa, ha dit que l'acord representa "una oportunitat per reforçar l'objectiu de l'associació d'impulsar el turisme industrial a Catalunya, una peça clau per explicar qui som i d'on venim i preservar el nostre patrimoni històric", però a més a més, una eina per contribuir "al desenvolupament econòmic i social del territori".

La xarxa social del turisme Diskover compta amb més de 70.000 descàrregues, i ha arribat a 18.000 usuaris actius mensuals. Els 25.000 recursos turístics dels que disposa s'han imprès a l'app més de 7.200.000 vegades i han generat més de 280.000 interaccions. 

Pel que fa a la XATIC, actualment té 39 municipis associats amb 104 espais visitables en més de 58 localitats, amb un llegat industrial molt divers. Va néixer l'any 2006 i té la seu i la presidència a Terrassa.