Aquest mes de març, Terrassa Tria Futur

La ciutat ho té tot a punt per la Fira i la Mostra d'Orientació Professional

Fira de Terrassa Tria Futur de l'any 2023
Fira de Terrassa Tria Futur de l'any 2023 | Rafael Casanova
Nació
04 de març del 2024
L'Ajuntament organitza, aquest mes de març, la cinquena edició de Terrassa Tria Futur, un projecte que inclou la Fira d'Orientació Professional, els dies 6 i 7 de març al Recinte Firal, i la Mostra, del 13 al 21 a La Baumann, al Casal Cívic Francisca Redondo i al Centre Cívic President Macià. A més, es manté el lloc web de Tria Futur per consultar els diversos continguts disponibles de manera virtual.

Com a novetat, la Fira s'ha estructurat seguint el model FPCat, impulsat per l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, que estableix els principis i criteris d'organització de l'espai per famílies professionals, amb l'objectiu de generar relacions i compartir coneixements entre centres de formació professional i empreses, gremis, associacions... del mateix àmbit.

Joan Salvador, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Educació, ha explicat que Terrassa Tria Futur és "l'espai que posa en contacte dos mons tan importants com l'educació i l'ocupació, i amb el nou model de fira estem fent més estret aquest vincle". L'objectiu de la Fira i la Mostra és "ajudar les persones a trobar quin és l'itinerari que més s'ajusta al perfil, ja sigui al final de l'educació obligatòria o durant la vida adulta", ja que una bona orientació és fonamental "per ajudar a construir un projecte de vida i també per millorar l'ocupabilitat i per impulsar l'economia", ha afegit el regidor.

A la fira hi haurà 9 dels 10 sectors de la classificació FPCat: agroalimentari, serveis a les empreses, manufacturer, salut i atenció a les persones, indústria del metall i mobilitat, oci i benestar, energia i sostenibilitat, químic i transformació digital. Aplegarà 40 centres de formació postobligatòria de tota mena, 27 empreses de la ciutat, serveis de l'Ajuntament i altres institucions, i 20 entitats relacionades amb la formació.

A més, hi haurà 28 xerrades organitzades per empreses entitats i institucions, i més de 170 exhibicions, demostracions, tallers i altres activitats organitzades pels diversos expositors. Durant la fira, 15 empreses faran per primera vegada entrevistes de treball in situ per a 49 ofertes de feina, i hi haurà un espai d'speed dating en què diverses empreses connectaran amb les persones assistents.

Pel que fa a la Mostra, que s'adreça específicament a alumnat de 4t d'ESO, mantindrà el format descentralitzat arran de l'èxit dels dos últims anys. S'hi han inscrit 18 centres de secundària públics i concertats, i dues entitats que treballen en l'orientació amb persones joves.