Aliança a tres per a la preservació de l'entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Cecot, l'Ajuntament de Matadepera i la Fundació Patrimoni Natural signen un conveni de col·laboració

Els representants de la patronal, l'Ajuntament i la Fundació
Els representants de la patronal, l'Ajuntament i la Fundació | Fundació Patrimoni Natural
Nació
27 de febrer del 2024
La Cecot, l'Ajuntament de Matadepera i la Fundació Patrimoni Natural han signat un conveni de col·laboració per tal de preservar l'entorn natural del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i donar suport a les accions de solidaritat i benestar social en l'àmbit de la sostenibilitat que impulsa la Fundació. El conveni també el subscriuen l'Associació de Bombers Voluntaris de Matadepera, l'Agrupació de Defensa Forestal de Matadepera i l'Associació del Grup d'Intervenció de l'ADF de Matadepera, com a membres de la Fundació.

"En un context d'emergència per sequera, com l'actual, la col·laboració publicoprivada pot ser un bon aliat per incrementar la seguretat als boscos i ajudar a la preservació d'incendis", ha declarat el president de CecotXavier Panés.

El conveni ha estat propiciat per l'Ajuntament de Matadepera, amb l'alcalde Guillem Montagut al capdavant, a qui Panés ha agraït la preocupació municipal per la preservació de l'entorn natural del Parc. Una preocupació que "s'ha de transformar en accions concretes", segons el president de la patronal.

Pel que fa a la Fundació Patrimoni Natural, la seva tasca en projectes de protecció i gestió natural encaixa amb accions ja posades en marxa per empreses del territori, i Cecot es compromet a donar difusió d'aquests a totes les associades a la patronal, posar-les en contacte i aconseguir donacions de fons a l'entitat.