Terrassa contractarà 38 nous agents de Policia Municipal

Amb l'objectiu de feminitzar el cos, un 40% de les places es reservaran a dones

Dos policies patrullant per Terrassa
Dos policies patrullant per Terrassa | X/@PoliciaTrs
Nació
27 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:04h
Terrassa ha obert el procés per contractar 38 nous agents de Policia Municipal, a través d'un sistema d'oposició lliure, per continuar augmentant els recursos humans del cos local de seguretat. La presentació d'instàncies es podrà fer fins al pròxim 22 de març

La regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patricia Reche, ha explicat que es destinen més recursos a la Policia Municipal perquè "entenem que la ciutat ha crescut molt els darrers anys i necessitem un cos de seguretat que doni resposta a les necessitats actuals". Una ampliació de recursos que es duu a terme en paral·lel a la millora de protocols, organització i eines de treball del cos. L'objectiu del govern local és arribar a la xifra òptima de 300 agents.

Des del cos de Policia Municipal s'incidirà especialment en els valors dels candidats que vulguin incorporar-se al cos: integritat, empatia, valor, professionalitat i vocació de servei. Pel que fa als serveis, els futurs policies es poden especialitzar en policia de barri, relacions amb la comunitat, vigilància territorial, trànsit i seguretat viària, atenció a la víctima, instrucció de diligències penals o inspeccions administratives.

Un dels objectius de la convocatòria és continuar avançant en la feminització de la Policia Municipal, i per això un 40% de les places es reservaran a dones. Actualment, el cos municipal compta amb un 16% de dones. L'adjudicació de les vacants es farà seguint una única llista final de les persones aspirants, tenint en compte la puntuació obtinguda i els criteris de reserva i desempat existents.

Les bases de la convocatòria es poden consultar a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa.