La Nova Jazz Cava celebra els 30 anys amb tres concerts

L'emblemàtica sala ha celebrat més de 5.000 concerts al llarg de la seva trajectòria

La Nova Jazz Cava ha acollit més de 5.000 concerts en 30 anys
La Nova Jazz Cava ha acollit més de 5.000 concerts en 30 anys | ACN
Nació
22 de febrer del 2024
La Nova Jazz Cava iniciava la seva història a Terrassa un 26 de febrer de 1994, amb un petit acte inaugural a càrrec del pianista Tete MontoliuTerrassa Swing Reunion i Jai Jazz Band. Arrencava així la trajectòria de l'emblemàtica sala, la referència del jazz a la ciutat, que enguany ha dedicat una programació especial a la celebració dels seus 30 anys i més de 5.000 concerts a l'esquena. 

Per aquest cap de setmana, coincidint amb el 30è aniversari dels inicis de la Nova Jazz Cava, la sala acollirà, divendres, un concert d'Atenea Carter, que oferirà un repertori de peces de Nina Simone acompanyada pel Groove Collective. Abans, dijous, el saxofonista Roc Rodríguez (Roc and The Supremacy of Sensibility) serà el protagonista de la jam session de la sala.

Dissabte, hi haurà un doble concert que aplegarà diverses escenes intergeneracionals, i amb un fort segell terrassenc: primer, el talent i joventut de la pedrera musical representada per Jan Julià Grup, liderada pel saxofonista, que farà un tribut a la música de Roy Hargrove, un dels trompetistes de capçalera.

El segon concert serà el torn dels veterans, en una producció especial de Jazz Terrassa: els impulsors del jazz a Terrassa Josep Maria Farràs i Adrià Font lideren els Cinc de Jazz, amb músics de les generacions posteriors que s'han consolidat en l'escena: Xavi CastilloGuim Balasch i Xavier Algans.