Es detecten 205 casos de tos ferina a centres educatius de Terrassa

El Servei de Vigilància Epidemiològica està fent un "gran esforç de control"

La tos ferina causa episodis de tos convulsa
La tos ferina causa episodis de tos convulsa | Wikicommons/Janice Carr
Nació
22 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:02h
El Departament de Salut ha confirmat que s'han detectat 205 casos de tos ferina a centres escolars de Terrassa, a través de diagnòstic microbiològic. Es tracta d'un brot d'aquesta malaltia que es va començar a detectar a mitjan febrer i que podria tenir el seu epicentre a Cerdanyola.

Des del Servei de Vigilància Epidemiològica territorial del Vallès Occidental i el Vallès Oriental s'està fent un "gran esforç de control", prioritzant aquelles persones més vulnerables. 

L'Agència de Salut Pública, però, recorda que no es tracta d'una malaltia greu i que té un tractament eficaç. En aquest sentit, remarca que no hi ha cap persona ingressada

La tos ferina és una malaltia respiratòria, infecciosa i que es contagia molt fàcilment, a través de petites gotes que es projecten per la boca i el nas en el moment de tossir. Es caracteritza per una crisi de tos convulsiva que pot durar setmanes, o fins i tot mesos. Els símptomes inicials són com els d'un refredat comú, però els episodis greus de tos es donen deu o dotze dies després del primer contacte amb el bacteri.

L'edat més freqüent d'aparició és entre dos i cinc anys, però pot afectar nadons més petits, que són els que tenen més risc de patir complicacions perquè encara no han completat les vacunacions.