Els Minyons no seran a Vilafranca per Sant Fèlix

L'organització convida els Castellers de Vilafranca, la Vella i la Joves de Valls i la Jove de Tarragona

Els Minyons van descarregar la torre de 9 amb folre i manilles per Sant Fèlix 2023
Els Minyons van descarregar la torre de 9 amb folre i manilles per Sant Fèlix 2023 | LaXarxa
Nació
21 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:55h
Els Minyons de Terrassa no actuaran el pròxim mes d'agost a la Diada de Sant Fèlix, a Vilafranca. En una piulada a X, els organitzadors de la Festa Major de Vilafranca han anunciat que les colles castelleres que hi seran són els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i, com a novetat la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.
 
Així, la Jove de Tarragona tornarà a Sant Fèlix després de cinc anys. L'any 2020 tornaven a ser una de les tres colles convidades, però la Diada es va suspendre a causa de la pandèmia. El 2021, van ser presents a la plaça per reivindicar poder tornar a fer castells, encara amb restriccions per la Covid-19. Els Minyons han estat a les Diades del 2022 i el 2023.

El president de Minyons, Jaume Maeso, ha expressat a través del seu compte de X que aquesta decisió, "totalment lícita", es podia haver pres "fa mesos", i que l'únic que fa és que "moltes persones sentin la diada menys seva". També ha reivindicat "un espai per a la colla més digne i a l'alçada de la Diada" per a la Jove de Tarragona. En una piulada posterior, ha explicat que la colla malva tenia el calendari tancat des de fa mesos i comptava amb la Diada de Sant Fèlix, una jornada a la qual sempre han anat "a màxims".