Terrassa podrà obrir les piscines si es consideren refugis climàtics

El Departament d'Acció climàtica obre la porta a flexibilitzar el pla de sequera

Piscina del parc de Vallparadís
Piscina del parc de Vallparadís | Gala Espín
19 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:48h
Que Terrassa pugui obrir o no les piscines municipals a l'estiu dependrà de si el Govern flexibilitza el pla de sequera. D'acord amb la normativa estblerta, cap de les piscines municipals de la ciutat podria obrir, ja que no es permet reomplir d'aigua aquests equipaments. Només ho poden fer les piscines que formen part d'equpaments esportius federats, un "important greuge social", denuncia la regidora de Cicles de l'Aigua de l'Ajuntament de Terrassa, Patrícia Reche. 

En aquest sentit, aquest dilluns el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha afirmat que, si es manté la situació d'emergència, només es podran omplir les piscines municipals que es considerin "refugi climàtic". Ara, però caldrà evaluar i decidir quins barris o districtes per determinar qui s'hi podrà acollir. 

Aquestes declaracions arriben després que alguns municipis, entre ells Terrassa, hagi demanat al Govern revisar les restriccions per poder oferir aquest servei a la ciutadania durant els mesos de calor. Cal recordar que la piscina de Vallparadís -la més gran de la ciutat- té una afluència aproximada de 100.000 usuaris, molts d'ells "l'única opció per estar en contacte amb l'aigua" durant els mesos de calor, especifica la regidora.