La terrassenca Maria Glòria Farrés, set dècades de ràdio

Els seus inicis van ser als anys 50 a Ràdio Terrassa, i actualment encara dirigeix un programa de radioteatre a Matadepera Ràdio

Maria Glòria Farrés, als micròfons de Matadepera Ràdio
Maria Glòria Farrés, als micròfons de Matadepera Ràdio | MTR
Nació
13 de febrer del 2024
Actualitzat el 14 de febrer a les 11:15h
El 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio, i Terrassa compta amb una veu excepcional, amb més de set dècades de trajectòria: va començar amb tot just 15 anys i, a punt de fer-ne 90, continua parlant davant dels micròfons. 

En una conversa amb Manel Alías al programa Catalunya Nit, de Catalunya Ràdio, Farrés ha repassat tota la seva vida radiofònica. Els seus inicis van ser a Ràdio Terrassa als anys 50, quan va començar a interpretar papers de radioteatre i, d'aquí, va passar a locutar, presentar programes, muntar guions, encarregar-se de la música... tot plegat, vivint i adaptant-se a l'evolució dels recursos tècnics que experimentaven els mitjans de comunicació.

Farrés explica que la ràdio li ha donat moltes satisfaccions: sentir-se valorada, que la gent la conegués i conèixer molta gent, entre oients i companys de feina... i, potser, el més especial: el seu marit, amb qui va treballar durant un temps abans d'aparcar temporalment el mitjà. I del matrimoni radiofònic en va néixer un fill que també s'ha dedicat a la professió: el periodista Joan Carles Peris Farrés, actual cap d'Internacional de TV3.

Actualment, la Maria Glòria continua dirigint un programa de radioteatre a Matadepera Ràdio, amb un quadre d'actors de l'emissora local, i que s'emet el darrer dimecres de cada mes.