La jove ucraïnesa refugiada a Terrassa no vol tornar al seu país: denuncia que la maltractaven

La Diana està sota la tutela de la DGAIA des d'aquest dilluns, 12 de febrer

Un edifici destruït a Zaporiya
Un edifici destruït a Zaporiya | EP
Nació
13 de febrer del 2024
Actualitzat el 14 de febrer a les 11:23h
El retorn de la Diana, una jove ucraïnesaacollida per una família de Terrassa ara fa dos anys, podria ser imminent. Segons ha informat el Tot es mou, de TV3, des d'aquest dilluns la noia està sota la tutela de la DGAIA, que assegura que ha de complir amb el protocol establert per als refugiats de guerra i retornar els menors quan els seus anteriors tutors en reclamen la tutela.

La Yolanda, la seva mare d'acollida, va denunciar el cas a principis de gener, i ara és la mateixa Diana qui ha alçat la veu i ha explicat que la seva família d'acollida a Ucraïna la maltractava. A més, la noia assegura que aquí ha trobat "una família que l'estima, i jo a ells" i vol continuar amb els seus estudis, i no haver de tornar a un lloc que continua en guerra

Ara com ara, la Diana i un altre nen que vivia a la mateixa casa a Ucraïna, l'Oleg estan pendents que se celebri un judici que determinarà si es poden quedar a Catalunya o han de marxar al seu país.

Per altra banda, la directora de l'institut on estudia la Diana, l'institut Ègara, ha explicat que la família d'acollida no vol impedir que marxin però sí que ho facin ara, quan la situació a la seva ciutat d'origen és de tanta incertesa: "No s'entén per què hi ha tanta pressa perquè marxin", ha declarat la directora, Mont Busquet.