Es graduen més de 800 professionals a l'ESEIAAT

L'acte de graduació ha comptat amb l'assistència de 2.300 persones

Acte de graduació de l'ESEIAAT, amb 2.300 assistents
Acte de graduació de l'ESEIAAT, amb 2.300 assistents | Cedida/Ajuntament de Terrassa
Nació
12 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:53h

Aquest dissabte s'ha celebrat l'acte de graduació de 851 nous professionals de l'enginyeria, formats a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech.

Els graduats han completat els seus estudis en algun dels deu graus i deu màsters de les diverses àrees, i han rebut el títol que ho acredita en un acte que ha comptat amb la presència de Daniel Crespo, rector de la UPC; Xavier Roca, director de l'ESEIAAT, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el padrí de la promoció, el meteoròleg Tomàs Molina. Entre graduats, famílies, representants del món empresarial, les institucions i el territori, han assistit a l'acte 2.300 persones.

Es tracta de més de 800 nous enginyers altament qualificats, preparats per "afrontar els reptes de la indústria i de l'economia del segle XXI i per treballar liderant el desenvolupament econòmic del país", explica la Universitat en un comunicat.

El director de l'ESEIAAT, Xavier Roca, destaca que en els pròxims deu anys es necessiten més de 200.000 enginyers, segons l'Observatori de l'Enginyeria d'Espanya (OIE). "En aquest context, la nostra Escola, amb aquesta capacitat extraordinària d'aportar professionals a l'enginyeria altament qualificats, esdevé un actiu fonamental per poder garantir el futur del país", diu Roca. 

Per altra banda, durant l'acte s'han lliurat premis als millors expedients acadèmics per part d'empreses i entitats de diversos sectors industrials.

Per titulacions, la distribució dels graduats és: 57 en Enginyeria de Tecnologies Aeroespacials, 96 en Enginyeria en Tecnologies Industrials, 50 en Enginyeria en Vehicles Aeroespacials, 61 en Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte, 54 en Enginyeria en Electrònica Industrial i Automàtica, 37 en Enginyeria Elèctrica, 59 en Enginyeria Mecànica, 16 en Enginyeria Química, 22 en Enginyeria de Sistemes Audiovisuals, 17 en Enginyeria de Tecnologia i Disseny Tèxtil; 9 en el màster de Disseny i Tecnologia Tèxtil, 11 del màster degree in Space and Aeronautical Engineering, 20 del màster degree in Technology and Engineering Management, 12 del màster universitari en Tecnologia Paperera i Gràfica, 77 del màster universitari en Enginyeria Industrial, 32 del màster universitari en Enginyeria d’Organització, 86 del màster universitari en Enginyeria Aeronàutica, 7 del màster universitari en Recerca en Enginyeria Mecànica, 10 del màster en en Estudis Avançats en Disseny-Barcelona (MBDesign), 27 del màster universitari en Enginyeria de Sistemes Automàtics i Electrònica Industrial, 30 diplomats en Ciència, Tecnologia i Societat per a més grans de 55 anys, 61 doctorats i doctorades.