Detingut un fugitiu a Terrassa acusat de cremar viva la seva parella davant dels fills

L'Audiència Nacional ha decretat l'ingrés provisional a presó sense fiança

Imatge d'arxiu d'un agent de la policia espanyola
Imatge d'arxiu d'un agent de la policia espanyola | Cedida
Nació
05 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:26h
Fa un parell de setmanes, la Policia Nacional va detenir a Terrassa (Vallès Occidental) un home de 49 anys que presumptament hauria matat la seva parella cremant-la viva al seu país d'origen davant dels seus fills menors d'edat.

Els cossos de seguretat van tenir coneixement del fugitiu en el marc d'una sèrie d'investigacions realitzades per detectar possibles individus que estan patint processos de radicalització gihadista. Així, els agents van descobrir que l'home s'amagava a la cocapital vallesana. 

Segons l'informe policial, l'home va cometre el crim al seu país d'origen l'any 2017. L'acusat va tirar-li dissolvent en presència dels seus fills -de quatre i cinc anys-. Tot seguit, es posava a dinar amb la víctima agonitzant a terra. La família del detingut va ser qui va arribar al domicili minuts després i en veure-la en estat agònic, va obligar l'home a portar-la al centre mèdic més proper. Malgrat això, els serveis sanitaris van certificar la seva mort poques hores després. Un dels fills es troba encara en tractament psicològic per les greus seqüeles psicològiques que li han quedat.

Després de cometre l'assassinat, l'home va estar amagat al seu país un temps prudencial i després va fugir en pastera cap a l'estat espanyol. Durant mesos, va moure's per diferents punts de la geografia espanyola i finalment es va instal·lar a Catalunya. L'objectiu d'aquests moviments era evitar la seva localització i detenció ja que feia servir una filiació falsa. De fet, se'l va identificar a Pamplona i a Cadis el 2017 amb una altra identitat.

Finalment, va ser detingut el 15 de gener a Terrassa. L'individu va passar a disposició judicial i l'Audiència Nacional va decretar el seu ingrés provisional a presó sense fiança.