Condemnen un mosso per facilitar dades policials a la propietària d'un prostíbul de Terrassa

L'agent ha admès els fets i ha estat condemnat a dos anys de presó i tres d'inhabilitació, i una multa

La comissaria dels Mossos a Terrassa
La comissaria dels Mossos a Terrassa | Roger Navarro
Nació
25 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:49h
Un mosso d'esquadra ha acceptat una pena de dos anys de presó i tres d'inhabilitació per a feina pública per haver consultat, de manera il·legal, dades policials de diverses persones per encàrrec de la propietària d'un prostíbul de Terrassa a canvi de diners o serveis sexuals d'alguna prostituta. El judici, previst per aquest dijous, no s'ha arribat a celebrar perquè les dues parts han arribat a un acord de conformitat. El policia ha estat condemnat per suborn i revelació de secrets i la dona, que ha acceptat un any de presó, per suborn.

L'agent, destinat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la comissaria de Terrassa, va actuar sota les indicacions de la propietària del prostíbul entre el febrer de 2019 i l'abril de 2021. Accedia als registres informàtics reservats dels Mossos per obtenir i facilitar dades personals, patrimonials, antecedents penals o implicació en investigacions policials de persones relacionades amb ella. Entre d'altres, va informar a l'acusada sobre una persona que havia estat detinguda i empresonada, va consultar la fitxa de fins a tres treballadores del prostíbul i va accedir 389 vegades a la fitxa policial de l'acusada, que tenia antecedents penals.

La investigació de la Divisió d'Afers Interns dels Mossos va incloure l'anàlisi del sistema informàtic del cos policial, així com del mòbil de l'acusat, on hi havia les converses amb l'altra acusada.

La fiscalia demanava deu anys de presó per suborn i revelació de secrets, 22 anys d'inhabilitació per a treball públic i 4.860 euros de multa per a l'agent, i cinc anys de presó i la mateixa quantitat per a la dona. Finalment, però, la condemna s'ha rebaixat, amb els atenuants de dilacions indegudes i confessió.