Jordi Ballart, reelegit alcalde de Terrassa

Tot per Terrassa governarà amb ERC i Junts amb majoria absoluta, però ofereix "diàleg i consens" a l'oposició

Jordi Ballart, amb la vara d'alcalde
Jordi Ballart, amb la vara d'alcalde | Lluís Clotet
Redacció
17 de juny del 2023
Actualitzat el 18 de juny a les 12:23h
Jordi Ballart ha estat reelegit alcalde de Terrassa, gràcies als vots de la seva pròpia formació, Tot per Terrassa (11) i els dels seus nous socis de govern, ERC (2) i Junts (2). L'acord entre les formacions es va anunciar i detallar ahir divendres, amb la qual cosa no hi ha hagut cap sorpresa en aquest ple d'investidura. Xavier Cardona, portaveu de TxT, ha reivindicat el projecte municipalista com a "moviment terrassenc i terrassenquista, transversal, que viu i trepitja carrer"; un partit que "feia falta". Cardona ha ofert "diàleg i consens" a l'oposició i ha defensat que el pacte tripartit és "raonable i còmode".

La resta de les formacions (PSC, PP i Vox), que es quedaran a l'oposició, també han presentat candidatura a l'alcaldia, tot i que no sumessin suficients suports.

Eva Candela, candidata del PSC ha reivindicat la tasca de l'exalcalde Alfredo Vega, qui ha estat un "mestre polític", i ha demanat al nou alcalde que sàpiga "generar consensos de ciutat" tot i tenir la majoria absoluta. Ella mateixa ha ofert "mà estesa" en nom dels socialistes. Candela també ha fet referència a l'entrada de l'extrema dreta al ple tot demanant una reforma del Reglament Orgànic Municipal per "frenar els discursos d'odi".

La regidora d'ERC, Ona Martínez, ha dit que el pacte entre TxT, ERC i Junts no serà per "un govern de gestió ni cadires", sinó que l'acord respona la necessitat de comptar amb un "govern fort" per a la ciutat, davant d'una conjuntura política difícil. "Ens hi deixarem la pell", ha assegurat.

Meritxell Lluís, de Junts, ha reivindicat l'Ajuntament com a "garant dels drets humans", entre els quals el dret de gaudir d'una ciutat "com a espai col·lectiu". Amb relació al pacte de govern, ha defensat que "farem un bon govern", i que gestionaran "amb solvència" el dia a dia de la ciutat.

L'altra formació que ha presentat candidatura a l'alcaldia ha estat el PP. La cap de llista, Marta Giménz, ha justificat que es presentava perquè no podien "validar els quatre anys que han portat fal·làcies i desgovern a Terrassa", i molt menys amb la incorporació de Junts, a qui ha dit que s'equivoca entrant al govern. A l'alcalde, li ha retret que no tingués "valentia" de governar en solitari.