Ple extraordinari per implementar la tarifa social a les escoles d'art i de música

Els serveis tributaris han desestimat les al·legacions presentades per l'APA del Conservatori

Ple municipal del mes de març del 2022 de Terrassa
Ple municipal del mes de març del 2022 de Terrassa | Cedida
Redacció
08 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:48h
Els regidors i regidores en funcions de Terrassa celebraran aquest divendres un ple municipal extraordinari, amb un únic punt de l'ordre del dia: aprovar definitivament la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa dels centres docents de titularitat municipal, és a dir,les Escoles Municipals d'Art i Disseny i de la Música i Conservatori.

El nou model permetrà modular les quotes dels trams superiors, de manera que els usuaris i les famílies d'aquestes franges d'ingressos mantindran la quota precedent o bé la veuran reduïda. L'Associació de Pares del Conservatori va plantejar al·legacions a l'expedient, perquè consideraven que les modificacions eren insuficients en alguns aspectes, però els serveis tributaris les han desestimat.

Des del curs 2022-23, les escoles municipals i el Conservatori tenen la tarifa social, amb l'objectiu que les famílies paguessin la quota en funció de la renda familiar anual i de criteris com el nombre de fills, igual que a les escoles bressol. Aquest sistema substitueix l'anterior de bonificacions, que beneficiava les famílies amb rendes molt baixes però mantenia les tarifes de la resta. Amb el nou mecanisme, hi ha deu trams de nivell de renda, i a cadascun li correspone un preu, fent el cost del servei progressiu i beneficiant més usuari. A més, els nous trams 7, 8 i 9 han incrementat els llindars d'ingressos, amb la qual cosa "un nombre significatiu de famílies" que veuran reduïdes les seves quotes.