MútuaTerrassa participa en una trobada de l'OMS sobre el futur dels hospitals

Josep Rull, director del projecte Compromís Verd, defensa que els professionals sanitaris esdevinguin actors contra el canvi climàtic

Josep Rull, a la trobada organitzada per l'OMS
Josep Rull, a la trobada organitzada per l'OMS | Cedida/HUMT
Redacció
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:40h
MútuaTerrassa ha participat aquest dimecres en una reunió internacional promoguda per l'Organització Mundial de la Salut per parlar sobre els principals reptes de futur dels centres sanitaris, on ha presentat el seu projecte Compromís Verd. Així, sota el lema Hospitals adaptats per a propòsits: prioritzar la qualitat i la sostenibilitat per satisfer les demandes de l'atenció sanitària moderna, diverses organitzacions han debatut sobre el marc estratègic de l'atenció sanitària dels pròxims 20 anys.

Josep Rull, director del Compromís Verd, ha explicat que l'entitat treballa amb la premissa Primum non nocere, i sempre amb el propòsit d'associar els conceptes de salut i medi ambient. També ha recordat que MútuaTerrassa ha aprovat un Pla d'Acció Climàtica que parteix d'un full de ruta establert en base al càlcul de la petjada de carboni i que contempla quatre eixos: transició energètica, economia circular, mobilitat sostenible i recerca biomèdica en salut i canvi climàtic.

El director també va remarcar la conveniència de posar en valor l'autoritat del personal sanitari com a prescriptors de la sostenibilitat i la necessitat de treballar amb el propòsit que siguin agents contra el canvi climàtic, i va destacar la importància de la recerca en salut relacionada amb aquest àmbit. Rull va cloure la ponència apel·lant al compromís individual i col·lectiu davant l'evidència que el canvi climàtic és una de les principals amenaces de la humanitat.