Cecot i MicroBank impulsen una línia d’un milió d’euros per a microempreses

L'objectiu és millorar el finançament i promoció de les microempreses i el foment del treball autònom a través de microcrèdits

El president de Cecot, Xavier Panés; i la presidenta de MicroBank, Cristina González
El president de Cecot, Xavier Panés; i la presidenta de MicroBank, Cristina González | Cecot
Redacció
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:17h
Cecot i MicroBank han signat un conveni de col·laboració per millorar el finançament i promoció de les microempreses i el foment del treball autònom a través de microcrèdits, per tal d'afavorir la creació i consolidació d'ocupació, i per donar suport als projectes empresarials viables.

L'acord, signat pels presidents de les entitats, Xavier Panés i Cristina González, es concreta en l'establiment d'una línia de finançament dotada amb un milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats d'homes i dones, nous residents, persones amb discapacitats i amb especial atenció als col·lectius vulnerables en situació d'exclusió financera. La línia vol contribuir "al desenvolupament del teixit productiu, la creació i consolidació d'ocupació i la contribució al progrés social", explica González.

El president de Cecot, per la seva banda, ha recordat que l'entitat ha posat en marxa aquest any l'Oficina de Finançament, Ajuts i Subvencions, amb el propòsit "d'acompanyar els autònoms i les pimes en qualsevol de les etapes, dins del cicle vital de l'empresa, en què es trobin en cada moment": una persona que vol crear una empresa, que vol posar en marxa una nova línia de negoci, implementar un projecte de digitalització o transició energètica, consolidar l'activitat o fer-la créixer...

És des d'aquesta Oficina que la patronal detectarà, a través del conveni amb MicroBank, les necessitats de finançament d'autònoms i microempreses dirigides a autoocupació i a les primeres fases d'arrencada i consolidació, prestar-los serveis de suport i assessorament empresarial, i analitzar la viabilitat del projecte, que haurà de comptar amb un pla d'empresa i un informe favorable, que elaborarà l'Oficina abans de presentar la sol·licitud de finançament a MicroBank. Xavier Panés afegeix que "a la Cecot impera la lògica empresarial i aquesta visió global sobre els projectes a finançar son un factor de garantia desenvolupat al llarg de molts anys de servei".

L'equip de l'Oficina de finançament compta amb una experiència acumulada, que enguany continuarà vetllant per la capacitat financera d'autònoms i pimes, que actualment es troben en la situació d'haver de retornar els préstecs ICO per la Covid-19 i amb un increment dels costos de l'energia i inflació que, molt probablement, no millorarà fins a la segona meitat de l'any.

MicroBank compta amb el suport del Fons Europeu d'Inversions i el programa COSME, que facilita garantia per a Inversions Estratègiques establert sota el Pla d'Inversions per a Europa. També hi té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit a col·lectius més vulnerables i com enfortir el compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori. Durant el 2022, ha finançat 29.873 projectes amb impacte social per valor de 308,5 milions d'euros, dels quals 24.247 microcrèdits per valor de 183,5 milions d'euros.