Matadepera celebra el primer Dia del Jazz amb la Fredi's Jazz Band

La jornada té l'objectiu de reunir nous talents i músics experimentats

Membres de la Fredi's Jazz Band
Membres de la Fredi's Jazz Band | DT
Redacció
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:36h
Matadepera acollirà, el pròxim 11 de juny, el primer Dia del Jazz, organitzat per l'Associació Fredi's Jazz Band, un projecte educatiu fundat l'any 2015 a Matadepera, i amb la Sant Andreu Jazz Band com a banda invitada. Es tracta d'una jornada que promou el talent jove entorn el jazz, amb una jornada que vol aplegar nens, adolescents i joves.

Les activitats arrencaran a les 11.30 davant del Casal de Cultura, al costat de l'església de Matadepera, amb un recorregut fins a l'escenari principal a la plaça Baldiró, on participaran els músics de la Fredi's Jazz Band i artistes convidats. La Sant Andreu Jazz Band farà el primer concert a les 12.30h, i tot seguit actuaran els alumnes més joves (de 10 a 13 anys) de la Fredi's Dixi Jazz Band, que tenen un grup dins de l'Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera, fins a les 14h del migdia. Després, fins a les 16.30h, hi haurà un dinar conjunt de dues formacions i músics convidats.

Ja a la tarda, Joan Chamorro, director i creador de la Sant Andreu Jazz Band impartirà una Master Class a la sala d'actes del Casal de Cultura sobre com acostar pedagògicament "l'amor i la il·lusió" dels joves al llenguatge musical del jazz.

A partir de les 18h i fins les 19.15h tindrà lloc una jam session a la plaça del Casal de Cultura, per aconseguir reunir els joves talents i els músics experimentats, que comptarà amb la participació de Josep Maria Farràs i Adrià Font, entre d'altres. Tots junts interpretaran el tema Dixieland, fent el recorregut fins a l'escenari principal de la plaça Baldiró. 

A les 20h, hi haurà dos concerts de les dues formacions protagonistes de la jornada, que tancaran amb un tema col·lectiu.