Una candidatura independent supera l'espai postconvergent a Matadepera

Som-hi Matadepera guanya per davant de Junts i Suma't. ERC es queda amb una regidora i Cs i la CUP, fora del Consistori

Guillem Montagut, guanyador de les eleccions amb Som-hi Matadepera
Guillem Montagut, guanyador de les eleccions amb Som-hi Matadepera | Som-hi Matadepera
Marta Casas / Anna Mira
29 de maig del 2023
Actualitzat el 30 de maig a les 18:18h
Som-hi Matadepera ha donat la sorpresa aquest diumenge i ha guanyat les eleccions municipals amb cinc regidors, desbancant Junts per Matadepera, que ha perdut la meitat dels regidors respecte al 2019 (4) i, per tant, la majoria absoluta.

Així, amb 1.464 vots, la fins ara associació veïnal, Som-hi, ha aconseguit la confiança del 34,23% dels electors de Matadepera, i Guillem Montagut és el candidat de la llista més votada. Tot apunta que Montagut serà alcalde, ja que sembla difícil que Marcel·lí Bosch, de Junts, arribi a un acord amb Suma't Matadepera, candidatuda vinculada a Ara Pacte Local i el PDECat, liderat per Nil López, que ha estat la tercera força amb tres regidors (792 vots, un 18,52%). I és que Junts va prescindir de López al desembre de l'any passat, cosa que va motivar que l'exalcalde de Matadepera fundés el nou projecte.

Matadepera compta, doncs, amb dues forces de l'espai postconvergent amb els mateixos regidors que la candidatura independent de Montagut. ERC perd un dels dos regidors i només es queda Anna Piñol mentre que Ciutadans ha perdut l'únic regidor que tenia el 2019, i la CUP no ha presentat candidatura, amb la qual cosa també queda sense representació -el 2019 va tenir un regidor.