Ballart revalida la victòria a Terrassa i Vox entra amb 3 regidors

ERC es desinfla i el PSC no ha aconseguit recuperar una de les principals ciutats de l'arc metropolità

Jordi Ballart celebra la victòria a les eleccions
Jordi Ballart celebra la victòria a les eleccions | Nebridi Aróztegui
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 23:24h

Amb el 100% escrutat, les previsions -i les enquestes- s'han complert i Tot per Terrassa amb l'alcalde, Jordi Ballart, s'ha fet, de nou, amb la victòria a les eleccions municipals d'aquest diumenge 28 de maig. Terrassa ha tornat a escollir el projecte municipalista de Ballart per seguir governant la ciutat. Després de donar la gran sorpresa ara fa quatre anys amb 10 regidors, TxT ha tornat a guanyar a la cocapital catalana amb 11 regidors, un total de 26.732 dels vots (33,46%). 

A la discoteca El Born de Terrassa s'ha tornat a desfermar l'eufòria dels "terrassenquistes" com s'autoanomenen els simpatitzants de TxT. Ballart ha manifestat que "hem de celebrar la victòria amb responsabilitat i cautela". I ha assegurat que "el projecte de TxT està més fort, més ferm, més viu i més consolidat que mai. La ciutadania fa temps que reclama una política diferent, propera i arrelada a peu de carrer". 
 

Candela no serà la primera alcaldessa de Terrassa

Després de 40 anys governant Terrassa, els socialistes van veure com Jordi Ballart, qui havia estat el seu candidat l'any 2015, va passar-los per davant amb Tot per Terrassa l'any 2019. Aquest 2023 el partit ha volgut fer un canvi de cares amb Eva Candela, qui havia de ser la primera alcaldessa de la ciutat, però s'han quedat a mig camí i els socialistes no han pogut recuperar una de les principals ciutats de l'arc metropolità. 

Tot i ser la segona força més votada, s'han quedat amb 7 regidors a l'oposició, amb 16.711 vots (20,91%). En les últimes comteses electorals el PSC s'ha anat desinflant. Dels 9 regidors que tenien l'any 2015, en va passar a tenir 7 l'any 2019, els mateixos que han aconseguit enguany. 

En canvi, a la veïna Sabadell, en canvi, Marta Farrés, s'ha fet amb la majoria absoluta aconseguint 14 dels  27 regidors. 

Per la seva banda, ERC segurament quedarà fora del govern local. Perd tres regidors i es queda només amb 2 representants que no ajuden a sumar la majoria absoluta al projecte de Ballart. Els republicans només han obtingut 6.047 vots (7,56%). 

El tàndem de Mertixell Lluís i Montserrat Caupena no ha pogut incrementar representació i el grup municipal de Junts es queda amb dos regidors. En total són 5.723 vots (7,16%).

Cs desapareix i Vox serà a l'Ajuntament

La sorpresa, o no tant sorpresa, ha estat el vot de la dreta espanyolista que ha fet desaparèixer el grup municpal taronja i en el lloc de Cs, l'extrema dreta de Vox serà present al Ple municipal egarenc amb 3 regidors. El discurs de l'extrema dreta arreplega 8.380 vots, (10,49%). El partit d'Alícia Tomás doncs formarà part dels 27 regidors de Terrassa. 

Finalment, el PP, que havia quedat fora de l'Ajuntament en l'últim mandat, torna a Consistori amb 2 regidors. Ha obtingut 5.242 vots (6,56%). En canvi Terrassa en Comú Podem i la CUP es mantenen fora del Consistori egarenc, un mandat més.