1 de 10

Tot per Terrassa vol 200 noves places d'I2 i ampliar els horaris de les biblioteques

L'educació i la cultura han estat els temes de les propostes que ha presentat la formació aquesta setmana

La biblioteca central de Terrassa | Anna Mira
per La Torre del Palau, 26 de maig de 2023 a les 13:40 |
Tot per Terrassa presentava dimarts les seves propostes en matèria d'educació: obrir 200 noves places d'I2 a la ciutat, amb dues noves escoles bressol a Can Colomer i al Segle XX, amb la possibilitat d'obrir places d'Infantil a recintes d'algunes escoles de primària, com va explicar Jordi Ballart. "La pandèmia ha posat de manifest la fragilitat del sistema educatiu de Terrassa i d'arreu", ha dit el candidat i actual alcalde, amb la qual cosa reclamaran les millores que necessiten els centres educatius: el gimnàs de les escoles Cesc Aldea i Joan Marquès Casals, la cobertura de l'Institut Mont Perdut o l'escola Sala Badrinas, entre d'altres, com ha detallat Joan Salvador.

Salvador també ha parlat de la climatització dels centres: "No podem desenvolupar la nostra feina com a docents a 25 o 27 graus a les aules", ha dit, i ha titllat d"insuficient" l'anunci de la Generalitat de climatitzar 100 escoles. Així, dins les competències municipals, la formació es compromet a crear espais ombrívols a les escoles.


En una altra línia de propostes, Ballart ha anunciat un pla de millora dels equipaments de les entitats de lleure, ja que actualment ocupen "locals de fa molts anys, no accessibles, a centres cívics, casals i locals, de lloguer o en propietat".

Dimecres, era el torn de les propostes de cultura. Una de les primeres mesures que implementarà Tot per Terrassa serà l'obertura de biblioteques els caps de setmana i en horaris més amplis, amb la voluntat d'afavorir "que hi hagi sales d'estudi i per estendre el concepte de les biblioteques com a refugis culturals, garantint l'accés universal a la cultura". El partit també s'ha compromès a acabar les obres del Condicionament Terrassenc, on s'allotjaran les entitats de cultura popular, i a construir dues noves biblioteques als districtes 5 i 7.


La regidora de Cultura i número 5 de la llista, Rosa Boladeras, també ha anunciat que augmentaran un 50% el pressupost de Cultura, després d'haver assolit un 17% d'increment de la despesa per habitant en aquesta matèria. "Ens creiem la cultura com a dret ciutadà i bé essencial", ha dit Boladeras. Així mateix, les polítiques culturals de TxT es basaran en cicles festius, cultura popular i promoció artístico-cultural.

Per altra banda, i considerant Terrassa com a "capital del cinema", Jordi Ballart ha recordat que hi ha prevista una ampliació del Parc Audiovisual.

 

Participació