ERC anuncia un pla de xoc de manteniment de 20 milions d'euros

La formació també proposa la creació d'una Oficina d'igualtat de drets i no discriminació

Ona Martínez i Montse Font
Ona Martínez i Montse Font | Cedida/ERC Terrassa
Redacció
26 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:37h
ERC Terrassa va anunciar dijous un pla de xoc de manteniment dotat amb 20 milions d'euros, que vol reparar el que consideren un "endarreriment històric", amb un dèficit que calculen que és superior als 75 milions, amb "més d'una dècada de desinversió", en paraules de la número 5 de la llista, Montse Font. La candidata, Ona Martínez, ha detallat que aquest pla de xoc inclouria carrers i espais públics, i també equipaments i edificis municipals: "Cobertes que tenen filtracions, incompliments normatius d'instal·lacions, façanes, reparacions estructurals com esquerdes, prevenció de riscos laborals, climatització, acccessibilitat...".

Martínez també s'ha compromès a fer públic, durant els primers cent dies de mandat, el document detallat de prioritats de manteniment, el calendari i l'import.

Dimecres, ERC va explicar la seva proposta per impulsar una Oficina d'igualtat de drets i no discriminació, com a equipament de referència a l'hora d'informar, asessorar i atendre denúncies de persones que hagin patit alguna mena de discriminació. En definitiva, es tracta d'agrupar diversos serveis ja existents en una finestreta única "perquè qualsevol persona que pateixi una discriminació a Terrassa pugui ser ben atesa, acompanyada i assessorada, com ha explicat Najima Ouled-Taher.

En concret, aquest servei agruparia la Casa Galèria, el Servei d’Atenció i Denúncia per Víctimes de Racisme (SAiD) i el Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) en un únic espai físic, encara per determinar.

En aquesta mateixa línia, Ona Martínez ha explicat que ERC crearà una nova àrea de gestió municipal transversal amb perspectiva matricial, per aglutinar "mirades interseccionals i polítiques transversals com la participació i la transparència, però sobretot la mirada d'igualtat de drets".

Pel que fa a la seguretat, Montse Font ha explicat que aposten per un vessant preventiu, "prioritzant la mediació a la confrontació", amb ciutadans que juguin un paper principal com a actors actius de les polítiques públiques de seguretat.

Finalment, Àlex Aranda (número 6 i representant del Jovent Republicà) ha exposat algunes propostes en matèria de Joventut: vincular el teixit econòmic i la Formació Professional i la universitat, desenvolupar el Pacte per a l'Emancipació Juvenil, crear un Pla Local de Salut Mental i crear un Carnet Jove Local.
 

ERC vol crear una oficina de drets i no discriminació Foto: Cedida/ERC Terrassa