El PSC vol construir un Palau de Congressos

La candidata socialista, Eva Candela, proposa diverses mesures de dinamització del comerç local a Terrassa

Eva Candela, candidata del PSC Terrassa
Eva Candela, candidata del PSC Terrassa | Cedida
Redacció
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:40h
El PSC Terrassa ha proposat aquest dimarts la construcció d'un Palau de Congressos a la ciutat, que pugui servir també com a recinte firal, que es podria ubicar "en algun dels sectors en desenvolupament". Aquesta és una de les propostes més destacades que ha anunciat la candidata socialista, Eva Candela, que també ha dit que estudiaran crear més aparcaments per a vehicles als principals eixos comercials, i que agilitzaran els tràmits per als comerciants. 

Aquestes són les principals línies d'actuació en matèria de dinamització comercial, i que en paraules de la candidata vol acabar amb la "precipitació" que ha caracteritzat el govern de Jordi Ballart en aquest àmbit.

La número tres de la llista, Carlota Menéndez, ha participat en aquest acte a la plaça de ca n'Anglada, també acompayats del comerciant i membre del PSC Aleix Pérez. Menéndez ha destacat "la gran importància del comerç de proximitat per a la qualitat de vida", i ha criticat que en quatre anys el govern no hagi pres cap decisió "clara i contundent" en l'àmbit: ha dit que Ballart ha actuat "sense estratègia, sense marcar la direcció" i sense ajudar a "garantir la viabilitat" del comerç local.

Així, el PSC considera que després de la pandèmia, l'executiu de Ballart va actuar "tard i malament", cosa que ha tingut diverses conseqüències: el procés de dissolució de El Tomb de Ca n'Anglada "per falta de col·laboració amb l'administració", la paralització de les obres de pavimentació de tot el recinte del Mercadal Martí l'Humà a l'avinguda de Béjar i la del Pla Director de Mercats, que es va aprovar amb el socialista Alfredo Vega.

La candidata del PSC, que defensa l'impuls del comerç local pel seu impacte econòmic i en creació d'ocupació però també "perquè fomenta la convivència als barris", també proposa un Pla Director de Modernització del Comerç per digitalitzar-lo; un Pla que el govern ha licitat recentment, "després de quatre anys" que el PSC ho proposés.

Per altra banda, la candidatura de Candela aposta per consolidar les Àrees de Promoció Econòmica Urbanes per potenciar la cooperació entre l'Ajuntament i els eixos comercials, la modernització del Mercat de Sant Pere, i celebrar fires i esdeveniments com el Gastroart, que es duia a terme a la Rambla de Francesc Macià.